Nissan Almera Tino: buitentemperatuur geeft waarde niet weer, in digitale meter dash

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,8 16v

Eigenlijk 2 problemen.

Er lijkt een slecht kontakt achter het display. de graden celcius en km symbolen vallen soms weg, als ik op het "glas" van de klokkenwinkel druk, dan komt dit in het lcd display wel te voorschijn maar valt dan ook weer weg.

Ik heb de auto zoujuist gekocht en dacht in eerste instantie dat er geen buitentemperatuur meter op zat. Maar toen er opeens na een paar kilometer het "graden celcius" symbool ging knipperen, begreep ik uit de handleiding dat dit betekent dat de temperatuur onder de drie graden is gevallen.

Dus ik zie wel dat het kouder is geworden, maar niet hoe koud het is. Verder klopt de temperatuur ook, want het was inderdaad rond de drie graden. Dus er wordt iets gemeten.

Is het logisch dat beide problemen achter het lcd display zitten? Is dit op te lossen?

Erik

almeratino

Geplaatst door almeratino (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

diomedes (0), 13 jaar geleden

Bij mij vallen er ook regelmatig wat symbolen weg. Als ik een tikje op het dashboard geef komen ze weer even terug. Ik heb nog geen oplossing gevonden. Morgen ga ik naar de dealer terug voor een ander probleem, maar ze zouden er wel even naar kijken of er vocht achter zit.
Verder heb ik een website gevonden die gespecialiseerd zijn in digitale displays in auto's en dergelijke. (heb hem thuis in mijn favourieten staan)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.