Nissan Almera: Dansende toerenteller

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Vanaf een week doet de toerenteller erg raar. Als je de contactsleutel omdraait en de motor loopt nog niet, begint de toerenteller alvast met aanwijzen. Hij schommelt druk heen en weer tussen de 3000 toeren en het maximum. Als je de motor start zie je wel dat de toerenteller een klein beetje reageert op het werkelijke toerental. Als je een beetje gas geeft schommelt hij, zo ongeveer tussen de 5000 toeren en het maximum.

Ik weet niet of het ermee te maken heeft, maar vermoedelijk rond dezelfde tijd is de airco uitgavallen. Als ik onder het dashboard naar de zekering kijk is deze nog heel. Het AC-lampje op het dashboard brand ook nog gewoon maar dat is het dan ook.

Aangezien de airco altijd prima heeft gewerkt en de toerenteller ineens met dit "dansen" is begonnen, denk ik zelf aan een foutief massacontact. Ik sta echt voor een raadsel.

Weet iemand wellicht waar ik het moet zoeken?

Alfons

fampostma

Geplaatst door fampostma (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

eric2765 (0), 17 jaar geleden

Alfons,

Heb ik ook gehad met een Sunny uit 1995 achterop de toerentellerklok zitten een paar schroefjes die de klok vasthouden op de printplaat.
Deze dienen bij mijn Sunny tevens voor het doorgeven van de klokpuls vanaf de motor.
Na het weer vastzetten deed hij het weer perfect.
Misschien ook bij jou het probleem?

Suc6 Gr Eric

Maartenvb (0), 16 jaar geleden

Probleem opgelost? Ik heb hetzelfde probleem bij de almera van mijn vriendin, kom je makkelijk aan die vijsjes?

Nissanwielmonteur (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo,

Het probleem van de toerenteller zit inwendig in de klok. En als je het aircoschakelaartje indrukt dan gaat het lampje branden ten teken dat hij aan staat. Als het systeem niet werkt door bijvoorbeeld lekkage dat is dan een 2e punt. Je mistlamp controlelampje zal toch ook branden ondanks dat het bolletje stuk is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

De airco klacht moet je zoeken in een lekke o-ring, radiateur orf leiding. Of de zekering van de compressor.(naast de accu).


Ton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.