Nissan Almera: oplopende warmte meter

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik heb het probleem dat mijn warmtemeter aangeeft dat mijn motor tewarm wordt.Hij gaat nog niet in het rood maar zit daar wel dicht tegen aan nu heb ik al mijn koelvloeistof na gekeken en die staat netjes tussen de MIN en Max .nu hoorde ik dat het misschien kan dat er niet genoeg water in de radiator zit mij vraag is of dit een mogelijke oorzaak kan zijn of niet?

BLUESKULL

Geplaatst door BLUESKULL (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

Als het goed is, is radiator en expasievat 1 systeem en zit er in de radiator ook koelvloeistof !! Slaat je koelventilator wel aan als de motor warm is ? Sjaak

BLUESKULL (0), 17 jaar geleden

Ja die slaat gewoon normaal aan alleen wanner ik dus kijk naar mijn koelvloeistof niveau staat hij gewoon netjes in het midden en als ik heb gereden en het probleem weer gehad heb dan staat hij boven het streepje Max. Ik heb het leidingkje van je reservoir naar mijn radiator al nagekeken voor verstoppingen maar die is brandschoon.

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

Anders zul je moeten laten meten of de warmtemeter wel de juiste waarde aangeeft. Houdt er wel rekening mee dan het warm weer is en dat de motor van LPI warmer wordt dan van benzine. Sjaak.

Robje79 (0), 17 jaar geleden

Ik heb een maand of twee geleden hetzelfde probleem gehad (NIssan Almera 1997; LPG)
Motortemperatuur liep erg op (tegen het rode niveau aan) en de airco viel uit (door de hoge motortemperatuur).
De niveau van koelvloeistof was goed en de koelventilator sloeg idd ook aan...

Oorzak: De radiator was compleet aan het "wegrotten" waardoor er twee grote gaten in zaten.
Misschien dat dit oko bij u het probleem is?

BLUESKULL (0), 17 jaar geleden

bedankt voor de tips ga is even kijken of hij nog heel is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.