Nissan Micra: Dashboard verlichting Nissan Micra 1.0 16v

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0 16v

De Micra (bol model) van mijn vriendin, heeft een of meerdere lampjes in het dashboard die stuk zijn, deze wil ik graag vervangen, maar welke schroeven moet ik los draaien om bij het paneel te kunnen?

Het gaat om lampjes in het instumentarium, maar kan het glaasje er uit of moet ik het platsticdeel loshalen?

Wie weet hoe dit het makkelijkst kan en zijn die lampjes vervolgens bij een universele automateriaalzaak te koop, is het een standaard afmeting? Links van het suur zit nog een klein after market paneel voor de startonderbreker, maar dat kan blijven zitten neem ik aan.

Mvg,
Thijs

swolfs2001

Geplaatst door swolfs2001 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 16 jaar geleden

Als je de twee schroeven die verscholen zitten achter de plastik kap van het stuurkolom losdraait dan pak je zo het hele ombouwtje van de klokkenbak eraf. Dan zit de klok met drie schroefjes vast. Ik stuur je via mail een afbeelding en je moet de lampjes B hebben. Je kan er losse lampjes inzetten. Het wattage staat er ook bij.

Ton

swolfs2001 (0), 16 jaar geleden

Ton,

Bedankt voor het antwoord, duidelijk. Ik heb de afbeelding bekeken in mijn mail, maar je hebt het over de B-lampjes. Er staat bij het B-lampje 'blue' slaat dat niet op de kleur van het licht? Het gaat namelijk om de normale verlichting van de snelheidsmeter en de koelwatertemp. (De auto heeft geen toerenteller.)

Dus is het idd B of moet het C 'clear' zijn?


Is het verstandig om alle B of C lampjes te vervangen of is dat onzin?

Groet,
Thijs

kombikart (0), 16 jaar geleden

Ik zou zeggen kijk ff wat er uit komt. Zit je altijd goed.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 16 jaar geleden

De fitting is blauw

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.