Nissan Sunny 1994: defecte dynamo

Bouwjaar: 1994

Beste Mensen,

De dynamo van Sunny lijkt voor de 5de maal de geest te hebben gegeven. Na een dynamorevisie is alles weer oke, maar ik ga dus vaker naar de garage voor een dynamo dan voor olie.

Is dit een bekend probleem? Wat kan ik hier tegen doen?

Gegevens Sunny 2 liter Diesel HB BJ '94. 270.000 km.

Verder prima autootje.

Martijn van Oosterom

Geplaatst door Martijn van Oosterom , lid sinds 16 jaar geleden

3 Reacties

stefan84, 16 jaar geleden

denk ergens een kortsluiting of zoiets dergelijks

5 keer is niet echt normaal of toeval,hoe je het noemen wilt.

Stefan

wiemer11991, 16 jaar geleden

Ik heb van mijn primera 2.0 diesel 1991 ook veel dynamoproblemen gehad.
Spanningsregel-blokje (ging naar 17 Volt bij oude accu), nogiets dat ik vergeten ben (koolborstels?) en stierf definitief omdat de sleepring van het anker door zn koper heen was (koolborstel liep op plastic)
Andere dyn gekocht, daar was een slechte soldering in, en die blijft goed. Dus 5 jaar 100.000 kms 4 reparaties. En nog een startmotor trouwens. 290.000 kms.

Verder prima auto inderdaad! 1:20 op lange afstand, 1:16.6 langjarig.

wiemer.

Martijn van Oosterom, 16 jaar geleden

Mensen,

De revisie is inmiddels uitgevoerd.
Er was geen kortsluiting
Van een monteur begreep ik dat omdat het een dieselmotor gaat, deze nogal trillen en de dynamo daarom wat vaker kapotgaat.

In de dynamo was een van de drie fasen doorgesleten wegen contact tussen rotor en stator. De accu laadt dan nog wel bij maar minimaal (25 amp ipv 65 amp), en bij veel korte afstanden is er dan te weinig prik in de accu.

Op naar nummer 6.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.