Nissan Micra: Distrubutieriem loopt er vanaf

Bouwjaar: 1989

Hallo,

Gisteren wou ik de distr.riem vervangen maar na monteren van de nieuwe riem en spanrol moest de moest de motor 2 omw linksom worden gedraaid om de riem te spannen maar linksom word de riem juist ontspannen en verschiet de riem een tand dus toen heb ik maar rechtsom gedraaid en riem kwam op spanning en spanrol weer vastgedraaid.

Toen motor gestart en effe gekeken en tot mijn grote verbazing lag de riem nog maar half op de poelie's mooi geluk gehad dus, riem er weer afgehaald en gekeken maar weet niet waar het hem nou in zit dat die riem niet goed gespannen blijft iemand een idee???

Misschien dat ik niet goed die met de riem spannen? liksom of rechtsom draaien?

En weet iemand waar de nokkenasmerktekens staan? kan niks vinden maar ze hebben ze al eerder zelf gemerkt maar verder zie ik niks staan.

bvd

Ray9303

Geplaatst door Ray9303 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Ruud10657 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hi Ray,
Ga naar http://www.masterbase.nl/ dan naar online, naar Onderhoudsgegevens, Nissan, Micra(K10), 1.0 of 1.2, Alle Modellen(Riemen). Hier staan de merktekens en de inbouw beschrijving.
Succes, Ruud

Ray9303 (0), 18 jaar geleden

Ik ben er al achter, zonder krukaspoelie moet je hem niet laten lopen blijkt achteraf vandaar dat ie er af loopt, wou eerst kijken of alles goed was voordat ik alles weer terugbouwde.

Alleen ben ik er nog niet achter hoe de nokkenas gemerkt is, iemand die dit weet? er staat wel een rondje aan de voorkant van de poelie ingeslagen maar of dat hem nou is en waar het merkteken op het kleppendeksel/blok/kop staat ben ik ook nog niet achter

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik weet niet precies waar het merkteken van de nokkenas staat, maar het staat wel als je er voor staat op een uur of 10 als je begrijpt wat ik bedoel.

Jeroentje5398 (0) PRO, 18 jaar geleden

Er zit een klein kuiltje (op 10 uur)in de kop ; zit het 'nulletje' op de poelie er tegenover.KIJK WEL GOED of je krukastandwiel wel op tijd staat( gat van de spie in je krukastandwiel op 12 uur) OOK NA het spannen van de riem!!

suc7 Jeroen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.