Nissan Sunny: Dorpel vervangen

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Voor de apk keuring moet er wat laswerk verricht worden aan mijn auto. Nu kan ik alleen een dorpel vinden voor een 4/5 deurs versie van de sunny. Past deze ook op de uitvoering met 2 deuren? Of moet ik verder zoeken naar een geschikte dorpel?

Oli4_H

Geplaatst door Oli4_H (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Ruud10657 (0) PRO, 9 jaar geleden

Wat denk je zelf? Zo gaat het beslist niet passen...........tenzij je alleen een deel van de overzetdorpel gaat gebruiken, nl het stuk onder de portieren. Je mist dan het stuk dat binnen de portieren valt en uiteraard het stuk waar nu een achterportier in de dorpel uit gestanst zit. Let op: een twee/drie deurs wagen heeft langere portieren dan een vier/vijf deurs wagen! Het is dus maar net welk deel van de dorpel je nodig hebt.

Oli4_H (0), 9 jaar geleden

Bedankt voor de reactie, ik vreesde eigenlijk ook al dat dat lastig zou worden. Wat ik nodig heb is het gedeelte bij het achterwiel, maar ik zoek nog wel even verder.

kaleido 1 (1425) PRO, 9 jaar geleden

We kunnen het allemaal heel spannend maken , de onderkant is er waarschijnlijk uit gerot , dus je hoeft niet helemaal naar boven en naar voren toe een nieuw deel er in te lassen. , allen het deel wat dus doorgeroest is
Maak even een foto , als dat lukt.
Ik gebruik altijd een stuk universeel blik , randje omzetten , meten hoelang en hoe breed je nodig bent en klaar , tientjes werk.

Oli4_H (0), 9 jaar geleden

Dit is een foto van de rechterkant. De linkerkant is ongeveer hetzelfde beeld. Inderdaad doorgeroest van de onderkant.
Morgen wil ik beide kanten opmeten om te zien hoe groot de gaten zijn.

kaleido 1 (1425) PRO, 9 jaar geleden

Appeltje eitje , een stuk universeel blik halen , oude roest weg slijpen , nieuw stukje ruim op maat maken , er in lassen , naden afkitten , tectyleren en klaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.