Nissan Sunny: Gesmolten koplamp stekker

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

De laatste tijd is mijn linker koplamp zo af en toe uit. Even rommelen aan de stekker geeft dan meestal de oplossing. Gisteren wilde ik de stekker losmaken, en bleek deze erg goed vast te zitten. En zelfs gedeeltelijk gesmolten te zijn. Het lijkt er op dat de lamp te heet geworden is, wat kan hiervan de oorzaak zijn en is het voldoende alleen de stekker te vervangen?
Er zitten Philips Colorvision lampen in, volgens mij zijn dit gewoon goede lampen. Philips lijkt me in elk geval een goed merk voor (auto)lampen.

Oli4_H

Geplaatst door Oli4_H (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

michel sloos (0) PRO, 9 jaar geleden

De stekker zal geen goed contact hebben gehad met je lamp hierdoor een overgangsweerstand en hierdoor treed er warmte op zodat de stekker vast smelt aan de lamp.
Ik denk dat alleen de stekker vervangen voldoende is en let erop dat de stekker "strak"over de lamp schuift.

Oli4_H (0), 9 jaar geleden

Hoi Michel,

Bedankt voor de info. Inmiddels heb ik de stekker vervangen en lijkt het probleem inderdaad voorbij te zijn. Wel ben ik weer terug gegaan naar normale Philips lampen. Ook omdat de groene kapot leken te gaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.