Nissan Primera: Electrische raambediening Primera P12

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2. DCT

Hallo,

Het raam van de deur aan de bestuurderszijde werkt niet meer. Nu heb ik de binnenkant van de deur er afgehaald en kan zien dat de het raam niet goed op de steunenstaat. ook is het raam aan een zijde los van de klem waar deze mee vastzit.

De raambediening zit op een metalen deel wat met schroeven vast zit. Deze schroeven heb ik losgehaald maar verder kom/durf in niet.

Hoe kan ik dit metalen deel loshalen zodat ik bij de binnenkant van de deur kom waar het raam zit?

vast bedankt voor het antwoord

ReneO

Geplaatst door ReneO (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 12 jaar geleden

Je moet de ruit loshalen van het metalen deel. Ruit uit de deur halen en dan kan je het metalen deel van de binnenkant van de deur afhalen. Er zit wel een klein beetje "een slag" in voordat dat lukt.

Ik denk dat de kabel of de montage punten gebroken zijn. De steuntjes aan het raam kan je overigens ook los kopen.


Ton

ReneO (0), 12 jaar geleden

Hallo Ton,
Dank voor je -snell- reactie. Kan je iets meer toelichten hoe ik dat raam eruit kan krijgen? Ik zie dat het raam met twee beugels vast zit (geplakt?), hoe krijg ik dat los?

Nissanwielmonteur (0) PRO, 12 jaar geleden

Normaal gesproken moet je de boutjes waar de ruit mee vast zit losdraaien door de gaten in het metalen deel. Daar zitten als het goed is twee zwarte plakkers overheen. De ruit moet dan uiteraard zover zakken dat de boutjes voor de gaten komen.

Als dat nou niet meer gaat heb je heel veel pech en dan moet je met wat kunst en vliegwerk toch proberen om erbij te komen.

De ruit haal je bovenlangs eruit. Langs de buitenkant van de raamstijl en het deel bij de middenstil als eerst. Door de ruit een beetje schuin te laten zakken aan de voorkant moet het lukken.

Die beugels zitten aan de ruit vast. Die kan je bij de dealer los bestellen als ze gebroken zijn. De rest is allemaal van het raammechaniek zelf.

ReneO (0), 12 jaar geleden

Het is gelukt om het raam eruit te krijgen en opnieuw vast te zetten. Aan een kant was het raam uit de plastic houder losgekomen. Dit opnieuw kunnen plakken. Probleem is opgelost. Dank voor de hulp

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.