Nissan Primera: Fluitend geluid

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,8

Beste mensen.

Tot nu toe geen probleem nog maar hoor af en toe een fluitend geluid in het motorcompartiment, rechts, bij stationair draaien v/d motor. Iemand enig idee...waterpomp wellicht? Het is een P12 met circa 125.000 km

M.vr.gr.
Piter

pitermtb

Geplaatst door pitermtb (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

pitermtb (0), 11 jaar geleden

Het is dus waarschijnlijk de multiriem.....wilde hem zelf vervangen, samen met de kortere riem voor de stuurbekrachtiging, maar er is niet veel plaats moet ik zeggen. Vanaf welke kant is het het gemakkelijkst? R. voorwiel eraf en via het binnenspatbord? En waar moet ik vooral op letten en vooral niet doen? Alvast bedankt voor de reacties.

Groet Piter

Hans4040 (330) PRO, 11 jaar geleden

Doe wat het makkelijkst is...riemen ontspannen (stuurbekrachtiging lossen en dynamo lossen) riemen verwijderen, nieuwe riemen erop en weer opspannen.

mvg.
Hans

pitermtb (0), 11 jaar geleden

Bedankt Hans, ga proberen volgende week tijd hier voor te vinden. Gewoon dus vanaf boven werken? Beetje krap allemaal maar hoop dat het gaat lukken.

mvg. Piter

Nissanwielmonteur (0) PRO, 11 jaar geleden

De bout om de dynamoriem aan te spannen wijst naar beneden. Moge lijk moet je ook het scharnierpunt van de stuurpomp oplossen. Dus van onder af erbij kunnen is ook makkelijk.

pitermtb (0), 11 jaar geleden

Beste Hans en Ton, bedankt voor de tips! 2 nieuwe riemen er vanochtend opgezet en alles loopt lekker rond! Beide riemen kosten me samen 15,- Euro, zijn van Quinton Hazzell uit Engeland. Ga er maar vanuit dat het goede riemen zijn die weer een tijdje meekunnen. In iedergeval qua prijs en werk viel het me reuze mee.

m.v.g.
Piter

Hans4040 (330) PRO, 11 jaar geleden

mooi zo...bedankt voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.