Nissan Micra: Geen constante snelheid en schokken bij acceleratie

Bouwjaar: 1993

Onze Nissan Micra 1.0i - 16v schokt en lijkt geen kracht te geven als je constante snelheid houd en lijkt dus weg te vallen als je dan wil acceleren. vb als je 100 wilt blijven lijkt ie te hikken en als je van de 100 door wil trekken 120 dan hikt de auto en verliest die snelheid tot dat je het pendaal tot helemaal beneden indrukt dan verliest de auto eerst snelheid met een schok gevolg en vervolgens snel op te trekken en hoop motor kabaal. Als ik weg wil rijden (bij stoplicht is er niks aan de hand pas als ik weer een constante snelheid rij (50km) dan gebeurt het weer. Het heeft dus echt te maken met het rijden.

Wie van jullie kan mij vertellen wat het is?

Ik heb een vermoeden naar een sensor van het gas maar wie kan mij meer vertellen en anders vertellen waar die sensor zit.

Groet,
Quentin

qengelberts

Geplaatst door qengelberts (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Garage_LUX (0) PRO, 19 jaar geleden

meestal luchtmassa meter defect bij dit type

qengelberts (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoe kan ik er achter komen of deze ook echt defect is? En waar kan ik deze vinden?

Groet,
Quentin

Garage_LUX (0) PRO, 19 jaar geleden

Kun je niet proberen
Bij de dealer of op de sloop
Sloperij de kleine staarman levert deze meters in ruilvoor 1/4 van de nieuw prijs

qengelberts (0) PRO, 19 jaar geleden

Maar waar kan ik dit onderdeel in de motorruimte vinden?

Tevens heb ik gister er maar even een nieuw luchtfilter ingezet (staat op 1x per 60.000km) maar of de dealer heeft het toen niet gedaan of mos groeit erg snel die zat namelijk helemaal dicht zo wat met laagje mos.

Groet,
Quentin

Garage_LUX (0) PRO, 19 jaar geleden

OP DE MOTOR WAAR DE GASKABEL AANVAST KOMT

Garage_LUX (0) PRO, 19 jaar geleden

MAAR ALS JE ER ZO WEINIG VAN AF WEET,LIJKT MIJ EEN BEZOEK AAN EEN GARAGE EEN BETER IDEE

qengelberts (0) PRO, 19 jaar geleden

Ok ik had hem al gevonden. Ik heb ook een vacuumslangetje gevonden die erg "droog" is haarschuurtjes in de lengterichting dus die eerst maar even vervangen. Ik heb overigens al voor de zekerheid een luchtmassasensor vast laten leggen bij een kennis van mij op de sloop die heeft hem gewoon liggen kan ik voor niks krijgen. En ik begrijp dat het zeker de moeite waard is om die te laten bij mij?
In ieder geval is met de vervanging van het slangetje het al bijna helemaal weg zo ver ik heb kunnen merken althans maar ik ga nog even stukje snelweg rijden daarbij was het namelijk goed
voelbaar.

qengelberts (0) PRO, 19 jaar geleden

Weer een stapje verder. Het lijkt er op dat de luchthoeveelheidsmeter in orde is. Er is proefgereden door de dealer op verzoek van mij om te kijken of er een error uit komt apparaat geeft geen errors aan en ook bij het bewust op het inhouden te rijden ook geen errors. Dus conclusie die er gemaakt werd uit de gegevens is. Defecte luchthoeveelheidsmeter is zeer onwaarschijnlijk. Er werd geopperd dat het misschien mogelijk is dat de contacten op de zo geheten board computer misschien niet goed zijn. Dit komt volgens hen vaker voor omdat de aansluiting van het plastic onder het vooruit bij dit type auto op leeftijd nog wel eens gaan lekken.
Dus ik ga eens even kijken daar.
Mocht iemand nog andere ideeen hebben hoor ik die graag.
Groet,
Quentin

P.s Ik wens een ieder op het forum hier een heel goed en gezond 2004.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.