Nissan Micra: inhouden bij lage toeren

Bouwjaar: 1991

Ik heb een probleem met mijn Micra 1.2 uit 1991. Bij lage toeren houdt hij namelijk in, dus bv in de 4, rond 60-70 km/u stottert hij even, en is de trekkracht weg. Daarna bij zeg 75km/u is de trekkracht weer gewoon terug, en loopt hij weer goed. Koud of warm maakt niet uit, nat of droog weer ook niet.
Hopelijk kan iemand me helpen!

Alvast bedankt, Oboema

Oboema

Geplaatst door Oboema (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoe is het met het brandstoffilter? Bougies, kabels, verdeler etc?

Oboema (0), 19 jaar geleden

brandstof filter is recentelijk vervangen, samen met bougies etc. Kan het afstellen van de ontsteking misschien uitkomst bieden?

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik zou aan het slangetje zuigen(Vacuum)

Hans

Oboema (0), 19 jaar geleden

Geldt dit ook voor de 1.2L versie? (electronische ontsteking, in tegenstelling tot de 1.0, die dat nog niet had.) Deze heeft dus de contactpuntjes niet meer, hoe moet ik het dan controleren?
Ik heb de ontsteking inmiddels afgesteld, en heeft niet geholpen. Loopt wel iets mooier, maar nog steeds met hetzelfde probleem.

Oboema (0), 19 jaar geleden

Ok, ik ben op vakantie geweest, vandaar het late antwoord.

Ik zie in het onderhouds boek de vervroeger staan, maar in de auto is hij onvindbaar...kan het zijn dat bij dit model er geen vervroeger meer inzit, of kijk ik gewoon met mn neus?!
Ik heb hier een foto van het geheel, is dat de vervroeger? En aan welke slang moet ik dan zuigen als de kap eraf is, 1 of 2?


Wederom bedankt!

Spinner (0), 19 jaar geleden

Exact zelfde probleem op mijn micra bj 1990.
Hij staat vanaf komende maandag de gehele week bij de garage, ivm voorjaars vakantie toch niet nodig.
Eventueel resultaat zal ik hier beschrijven als daar prijs op wordt gesteld.

Oboema (0), 19 jaar geleden

Graag! Dat zou super zijn. Alvast bedankt, en succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.