Nissan Qashqai: Geen vermogen bij gas geven

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1500

Deze week al problemen gehad met zwarte rook en geen vermogen toen mijn vrouw thuis kwam. Wegenwacht heeft toen de wagen uitgelezen en een regeneratie gedaan, roetfilter was waarschijnlijk verstopt. Gevolg van deze handeling , zwarte rook weg. Daags erna testrit gedaan, rook nog niet helemaal weg en geen vermogen.
Bij nader onderzoek bleek dat de intercoolerbuis naar de turbo stuk was, gewoon door midden gebroken. Vandaar ook de lichte olie lekkage en nog altijd de zwarte rook vermoed ik. (stom dat wegenwachter dat niet had gezien)
Dat heb ik inmiddels allemaal verholpen. De buis is gerepareerd en luchtdicht, ook een onderhoud gedaan, nieuwe luchtfilter, oliefilter en olie.
Daarna testrit gedaan. Geen zwarte rook meer, dat is opgelost, maar ik heb nog altijd geen vermogen, alsof de turbo niet aanslaat.
Ik heb iets gelezen van een vastzittende EGR klep, zou dat de oorzaak kunnen zijn? Hoe fixen we dat? Als dat te moeilijk wordt , rij ik hem wel naar de garage, maar dat gaat me waarschijnlijk weer hopen geld kosten.
Thx voor de tips
Ric

OKP

Geplaatst door OKP , lid sinds 10 jaar geleden

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door OKP, 5 jaar geleden

Opgelost, roetfilter was verstopt. Garage heeft dit kunnen verhelpen door dit schoon te maken en een nieuwe regenratie uit te voeren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Qashqai of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.