Nissan Qashqai 2011: Storing op dashboard, geen vermogen, zwarte rook

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1500

Hallo,

Mijn vrouw komt thuis met volgende storing. Geel driehoek lampje brand, boordcomputer meldt , "maintenance other".
Rood lampje motor brand ook op dashboard. Geen vermogen op de motor, zwarte rook bij gas geven. En het lijkt dat hij wat olie heeft gespoten onder de kap. ZIe foto's. Wat zou dat kunnen zijn? Roetfilter? Dieselfilter? Gloeiboegies? Turbo?
Dank voor jullie tips.

OKP

Geplaatst door OKP (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Qashqai? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 7 jaar geleden

Je zou natuurlijk kunnen beginnen met de foutcodes te laten uitlezen.
Dat kan een hoop gezoek, gegis, tijd en geld besparen/

OKP (0), 7 jaar geleden

helaas heb ik geen uitlezer. En ik weet ook niet of ik het nog red tot aan de garage. Ik heb net de wegenwacht gebeld. Eens zien wat ze zeggen.

grtn,

Eric

JEROEN5326 (0) PRO, 7 jaar geleden

Ik denk dat de plastic pijp/buis is gescheurd die rechts van het midden op de foto te zien is (scheur zit denk ik ter hoogte van het woord NISSAN

check

Beste antwoord, geplaatst door OKP (0), 7 jaar geleden

De wegenwacht is net hier geweest. Uitlezer aangesloten, roetfilter verstopt. Regeneratie uitgevoerd. Duurde wel even. Zwarte rook weg, vermogen terug, rood lampje ook uit.
Hij is hier toch een dik uur mee bezig geweest. Kosten: nul Euro en een cola. Dat vind ik toch wel een top service van de VAB.(ik woon in België)

grtz

Eric

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Qashqai of stel zelf een nieuwe vraag.