Nissan : Help demonteren startmotor Primera 1991

Ik weet het klinkt belachelijk maar ik tracht een startmotor te vervangen van een Primera van 1991. Geloof het of niet maar die hangt maar vast met 1 vijs die tweede vijs zit er niet (zelfs niet afgebroken) in en ik zie aan het vervangstuk dat er 2 vijzen moeten losgemaakt worden maar deze starmotor zit maar vast met 1 vijs en als ik die los kan ik de startmotor op geen enkele manier bewegen ? Moet ik dit demonteren op bepaalde wijze ?
Hebben jullie hier ervaring mee ? ik weet het niet meer ?

Mario7212

Geplaatst door Mario7212 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

die tweede bout zal er gegarandeerd ergens zitten, soms op een onmogelijke plaats, maar een strtmotor die maar aan 1 bout hangt ken ik niet.

Groeten Marcel

P.S. schiet me net tebinnen, het kan ook een bout zijn, die tegengesteld zit gemonteerd, dus vanaf de versnellingsbak ( of motorkant, als de startmotor aan de bakkant zit)

succes Marcel

Mario7212 (0), 17 jaar geleden

Beste,

De startmotor zit achteraan de motor onder de carburator ...maar niet bovern de versnellingsbak hij zit gelijk met de motor ?

zou de versnellingsbak dan los moeten of kan ik er via een andere weg aan ??

mvg

Mario

Mario7212 (0), 17 jaar geleden

Beste,

De startmotor zit achteraan de motor onder de carburator ...maar niet bovern de versnellingsbak hij zit gelijk met de motor ?

zou de versnellingsbak dan los moeten of kan ik er via een andere weg aan ??

mvg

Mario

sleutelman (0), 17 jaar geleden

Hallo Mario
het is echt niet belachelijk om hier jou vraag weer te stellen,daar is deze site voor, -----maar wat wel belachelijk is dat is de moelijke montage van de startmotor
absuluut niet de versnellings bak demonteren !!!
dit lukt je trouwens niet voor eerst de startmotor te verwijderen
werkwijze; als je vanaf de grond moet werken de wagen eerst goed ondersteunen niet alleen met de krik welke bij de wagen zit
boven de aandrijfas zit jou verdwenen bout welke met 3/8 zeskante dop 14 en de benodige verlenstukken en ratel te verwijderen is
let op; geen 12 kante dop gebruiken want als je er afschiet en de kop beschadigd krijg je hem nooit meer los!!!!!
mocht er nog problemen zijn laat maar horen.
succes en groet van de sleutelman

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Overig of stel zelf een nieuwe vraag.