Nissan Sunny: In 3e versnelling een soort schrapend geluid

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Al enige tijd merk ik dat de auto in de 3e versnelling een soort van schrapend/slurpend geluid maakt. Dit komt zo te horen onder de versnellingspook vandaan. Het is alleen als ik redelijk veel gas geef en blijf het horen als ik door blijf rijden in die versnelling. Bij rustig optrekken is het geluid er niet of valt het niet op. Zodra ik de koppeling indruk is het geluid weg. Andere versnellingen hebben geen bijgeluiden. Daarnaast merk ik dat het schakelen naar de 3e versnelling soms met een kleine schok gaat; op het moment dat ik gas geef direct na het schakelen van de 2e naar de 3e versnelling.

Enig idee of hier (binnenkort) iets aan moet gebeuren en wat de kosten zouden kunnen zijn? De auto heeft zo'n 125.000KM gereden.

matel

Geplaatst door matel (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

JEROEN5326 (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo Matel,

Als het geluid overeen komt met een soort zagen/slepen... KAN het zomaar zijn dat je versnellingsbaklagers de beste tijd gehad hebben.

Jeroen

matel (0), 16 jaar geleden

Hallo Jeroen,

Je zou het inderdaad met slepen kunnen vergelijken. Heb je een idee wat een reparatie gaat kosten?

JEROEN5326 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik denk dat je er het beste aan doet om er 'een getraind oor' naar te laten luisteren, dus rijdt even langs een garage... Alleen om het verhaal te laten bevestigen / ontkrachten.
Als het idd je versnellingsbaklagers zijn kan je verschillende dingen doen.
- de lagers (laten) vervangen
- de hele versnellingsbak vervangen ( = ruilbak regelen)
- je auto verkopen

Veel suc6
Jeroen

erik007 (0), 16 jaar geleden

yep die bak is aan het overlijden
via onderdelen lijn andere bak opsporen

matel (0), 16 jaar geleden

Het probleem gaat toch een wat andere wending nemen denk ik. Ik heb het geluid de afgelopen dagen niet gehoord. Op geen enkele manier kan ik het nu reproduceren. Wellicht dat hij niet altijd goed in de 3e versnelling 'schiet'? Ik zal eens goed opletten wanneer ik het weer regelmatig hoor en er dan naar de garage mee gaan. Is het normaal dat die lagers met zo'n lage KM stand kapot gaan (nog ervan uitgaande dat dat het probleem is)? Ik ben zelf 2e eigenaar. De auto schijnt van oudere mensen te zijn geweest.

erik007 (0), 16 jaar geleden

mijn bak ging stuk met 150000
is een almera van 97
het kan dus wel

dieselcowboy (0) PRO, 16 jaar geleden

kan kloppen als olie van v-bakken op tijd volgens onderhoudsschema's wordt verv. gaan de bakken veel langer mee,maar ja wie doet dat tegenwoordig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.