Nissan Almera: kachel ventilator alleen maximaal

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: ga16

Hallo allen..

Ik heb een Nissan Almera bj 98 1600 met airco met het volgende probleem:

De kachel ventilator wil alleen draaien in de maximale stand. Ik dacht dat het bedienings paneel gesneuveld zou zijn, maar als ik de schakelaar verdraai gaat wel het lampje van de airco aan en uit... dus er komt wel signaal uit de schakelaar.

Nu las ik op internet dat er ook ergens een weerstand tussen kan zitten? Zo ja, weet iemand waar deze geplaatst is?

Gaat om de eerste 3 standen, alleen stand 4 draait nog (das voluit)

Groet Tim

timitiz

Geplaatst door timitiz (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Tim omdat die weerstand heet wordt is hij geplaatst in de luchtstroom die van de kachelmotor komt. Bij de meeste auto's is dat achter het dashboardkastje. Bij stand 4 is de weerstand niet in gebruik . Je kunt deze ook eerst kopen dan kun je zien waar je naar zoeken moet. Kijk wel of de kachelmotor nog soepel draait omdat dat veelal de oorzaak van het defect is. Een drupje olie op de glijlagers is voldoende. Succes.

timitiz (0), 14 jaar geleden

gevonden! ziet er inderdaad erg verbrand uit.. Motor loopt als een zonnentje, maar doe er inderdaad een beetje olie op.

Misschien off topic, maar weet je toevallig ook of ik het pollenfilter zo kan vervangen?

grt Tim

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Of hij bij jouw auto voor of na de motor zit kan ik zo niet zeggen maar als je er een koopt zit de montage handleiding er bij. Kan ook een oorzaak zijn,. ieder jaar wisselen . Soms is het net een GFT bak. Lekker om daar lucht van in te ademen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.