Nissan Almera: Kachelmotor/aanjager doet niet.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

De kachelmotor doet op geen enkele stand. Bij los aansluiten doet hij het wel. Een kachelweerstand kan ik niet vinden. De aansturing op het dashboard gaat electronisch en op de display gaat hij wel 'aan'. Ik heb al een kastje met electronica vervangen die direct onder de kachelmotor zit bevestigd, maar dat hielp niet. Wie weet hier wat op=

Henk Holtland

Geplaatst door Henk Holtland (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Als het nou bij het gaspedaal omhoog kijkt dan zie je daar een witte stekker met drie draden. Twee dikke en 1 dunne. Die stekker haal je los. De dikke draden verbind je door.

Draait je motor dan wel dan moet je de transistorunit waar je de stekker afgehaald hebt vervangen. De twee boutjes losdraaien en je haalt hem er zo uit.

En zonde van dat kastje met elektronica. Die heb je toch niet nieuw gekocht????????


Succes.
Ton

Henk Holtland (0), 13 jaar geleden

Ik heb de draden doorverbonden en dan draait de motor inderdaad! Gelukkig had ik het electronica kastje niet nieuw gekocht, maar bij Japoto in Wirdum en die doen ook niet moeilijk over het omruilen tegen zo'n transistorunit! Over een paar dagen zullen we het weten, maar ik heb er nu al weer alle vertrouwen in. Alvast bedankt!

Henk Holtland (0), 13 jaar geleden

Het werkte inderdaad! De kachelmotor doet het weer als vanouds!
Nogmaals mijn dank!

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Graag gedaan. Mooi dat het verholpen is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.