Nissan Almera: slecht starten; uitval onder het rijden

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine

Vorige week vrijdag stond ik voor een verkeerslicht en toen sloeg ineens de motor af. Ik dacht aan een accu-probleem. Dus diezelfde middag nog een nieuwe accu er in laten zetten, want die oude (nog originele) was inderdaad aan vervanging toe. Maar toen ik 's avonds vanaf een kinderfeestje weer naar huis wilde rijden, kon ik starten wat we wou, maar hij startte niet. Auto naar garage gesleept; daar 's maandags nagekeken. Computer gaf niets aan. Starten en lopen. Geen probleem.
Ben ik aan het rijden valt hij uit; soms start hij direct weer; soms naar 3 à 4 keer proberen pas weer. Soms is er tijdens het rijden niets aan de hand, maar soms valt hij 3 tot 4 keer uit.
Wie weet wat het probleem kan zijn? De een zegt brandstoffilter, een ander roept onsteking en weer een ander zegt weer iets anders.

Overigens loopt de motor als een tierelier. Geen probleem. Was altijd starten en lopen. Even wachten op de "tik"en dan doet 'ie het, maar soms dus ook niet.

keeskleef

Geplaatst door keeskleef (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Symptomen komen wel een beetje overeen met een slechte BDP-gever (toerental-, krukaspositie-sensor).
Warm geeft deze dan een slecht/geen signaal.

Alleen soms is het de bobine of de brandstofpomp die te warm wordt.
Als de motor niet wil aanslaan, hoor je dan de brandstofpomp?

keeskleef (0), 13 jaar geleden

De brandstofpomp die hoor je wel. Hij bouwt ook wel druk op. Ben nog bij Nissan Boerhof geweest; daar wilden ze hem starten en toen sloeg hij weer af. Daarna gaf de computer een krukassensor storing aan. De motor was uit; maar volgens de computer gaf hij 4000 toeren per minuut aan. De monteur was er voor 95% zeker van dat het de krukassensor is. Volgende week gaat de auto langer naar Boerhof en dan zal hij langer aan de computer gehangen en getest worden. We zullen dan wel verder zien.

In ieder geval bedankt voor het antwoord.

Postie (0) PRO, 13 jaar geleden

Sensor toerental zit in de ontsteking verwerkt volgens mij, bij de micra gaan die ook wel eens defect.

keeskleef (0), 13 jaar geleden

Hallo allemaal,

Bedankt voor jullie reacties. Het probleem is opgelost. Eindelijk. Er is een nieuwe verdeler geplaatst.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.