Nissan Primera: Katalysator

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1800

Hallo,

Ik heb een Primera 1800 Esate. Het motormanagementlampje brandt al een paar maanden. Uitgelezen. W.s katalysator die defect is. Hij schokt ook af en toe, of wil niet accelereren. Maar nu zitten er 2 katalysatoren onder de auto. Apart. Maar ze kunnen pas zien of kat kapot is als hij eronder weg is. Mijn vraag is nu: welke kat gaat eerder kapot? De voorste of middenin. De middelste kan ik in Amsterdam wel kopen voor ongeveer € 200, maar de voorste moet ik bij dealer bestellen en die kost € 550. Wie helpt mij uit de brand?

Lambi

Geplaatst door Lambi (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

moderator (0) PRO, 16 jaar geleden

Er zit maar 1 katalysator onder de auto............en dat is de voorste.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo,

Er zitten inderdaad twee kat's in je uitlaatsysteem. Als er een stuk zou zijn dan moet dat de eerste direct na het uitlaatspruitstuk zijn. Bij deze word namelijk voor en na de kat de emissiesamenstelling gemeten. De tweede word niet gecontroleerd dus dan kan nooit het lampje gaan branden als deze stuk zou zijn.

Lambi (0), 16 jaar geleden

Bedankt, maar vermoed dat het toch zit in de LPG-installatie en niet in de kat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.