Nissan Primera: kleppen stellen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1800

Klepspeling van de uitlaatkleppen is te klein. Wie weet hoe ze te stellen zijn? Met het oude systeem met stelboutjes kan ik overweg, maar zo werkt het kennelijk bij deze motor niet.

Kees399

Geplaatst door Kees399 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo,

Ja dat weet ik wel.

Je meet eerst de speling van alle kleppen. Je weet niet wat je aan speling tekort komt. Deze "tekortkoming" moet je van de dikte van het originele plaatje afhalen. Daarna haal je bij de te stellen klep het plaatje ertussen vandaan. Deze meet je ook op. je hebt nu een dikte van een plaatje en een "tekortkoming". Dit trek je van elkaar af en je weet de dikte van het nieuwe plaatje.

Ik geef een reken voorbeeld.

Stel je speling moet 1.5mm wezen.
Je meet 0.8mm. Dan kom je 0.7mm te kort.
Je oude stelplaatje is bijv 2.0mm.
Van deze 2.0mm haal je de 0.7 af = 1.3mm
Als je nu plaatje 1.3mm monteerd moet je speling weer goed wezen.

Je moet de klep met geschikt gereedschap naar beneden drukken en blokkeren. Dan het stelplaatje wisselen en de klep weer omhoog laten komen.

Succes ermee


Ton

Kees399 (0), 14 jaar geleden

Dankjewel Ton

groet, Kees

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.