Nissan Micra: (knop) ventilator/verwarming defect

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 n-cvt

De ventilator voor de verwarming kan op 5 standen worden gezet. Stand 1 = uit, bij stand 2 gaat die (normaal gesproken) lichtjes aan.

Probleem:
Als je de draaiknop op stand 2 t/m 4 zet, werkt de ventilator niet. De lucht die eruit komt is niet veel en de lucht wordt ook niet warm of koud als je aan de temperatuurknop draait. Het is dus buitenlucht. Maar als je de ventilatorknop op stand 5 zet, werkt de ventilator wel. Hij reageert dan ook als je de temperatuurknop op blauw (koele lucht) en op rood (warme lucht) zet. Hij werkt dan ook op het volste niveau, dus niet dat de ventilator lichtjes aangaat.
Overigens, bij stand 2 t/m 4 hoor je de ventilator ook niet. hij staat dan uit

Hoe kan ik zorgen dat stand 2 t/m 4 weer werkt?

Alvast bedankt!

bobp

Geplaatst door bobp (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Michel7773 (0) PRO, 14 jaar geleden

Dit is nieuw , een 5 standen blower.
Maar probeer eens een nieuwe weerstand voor de kachelmotor dan zal het probleem wel opgelost zijn.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Nou vooruit jou stand 1 is NUL op het kachelpaneel. Stand 4 op het paneel gaat buiten de kachelweerstand om en stand 1 - 2 - 3 gaan via de weerstand. Weerstand kapot zoals Michel al aangeeft (en die kan het weten). Deze vervangen en het is weer okee.

Ton

bobp (0), 14 jaar geleden

Excuses voor de late reactie,
maar ongeveer 3 weken geleden heb ik de weerstand vervangen.
Jullie hadden gelijk en het probleem is opgelost. Bedankt!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.