Nissan Primera: Koelsysteem

Bouwjaar: 1996

Hallo Allemaal,

Ik heb stinds kort een Primera 2.0 op met g3 installatie.
Als de motor warm is loopt het koelwater reservoir over en soms borrelt hij ook. Ook heb ik de themostaatklep gecontroleerd door deze in een pan met water aan de kook te brengen en ging wel open. Wie kan mij vertellen wat het probleem kan zijn? En hoe kan ik controleren of de waterpomp goed is?

Stan11041

Geplaatst door Stan11041 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Heeft de auto een gasverdamper? Zo ja koppel deze eens los. Kan doorslaan en geeft gasdruk op het koelsysteem. INdien niet kop (pakking) lek. Komt echter zelden voor bij een SR20De als deze niet te heet is geweest.

16 (0), 18 jaar geleden

heb je het koelsysteem goed ontlucht via de bout bij de thermostaat? normaal gaan die waterpompen niet stuk, soms één die begint te lekken aan 200.000 km

Stan11041 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de tips, ik heb in middels de thermostaatklep vervangen waardoor hij nu bijna niet meer borrelt. ik heb tot nu toe 1 x meegemaakt na een lange reis.
Ik vraag me af of de waterpomp af en toe kan weigeren? of moet ik hem gewoon vervangen? De auto heeft al meer dan 200.000km gereden. vreemd genoeg vindt ik dat de temperatuur meter niet aangeeft waneer hij aan het "borrelen" is. Voor de rest werk hij wel goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.