Nissan INTERSTAR 100.28-308 L : Koelwaterlekkage bij krukastandwiel

Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Ik heb een Nissan Interstar die koelwater lekt uit een gaatje achter een afdekplaatje dat het krukas tandwiel bedekt. Dat plaatje heb ik weggehaald en dan zie ik het krukas tandwiel en daarnaast 2 gaatjes waaruit koelwater lekt.

Nissan dealer, Opel dealer en Renaultdealer kennen dit probleem niet en daarom stel ik de vraag hier op het forum of er iemand is die weet wat de oorzaak is. De waterpomp zit daar volgens mij niet want die wordt aangedreven door de multiriem.

Het is dezelfde motor die ook in de Renault Master en Opel Movano zit, dus wellicht dat er een Opel of Renault monteur is die me hier iets over kan vertellen?

wtn thermo

Geplaatst door wtn thermo PRO , lid sinds 3 jaar geleden

2 Reacties

Nissanwielmonteur PRO, 3 jaar geleden

kan je er een foto van plaatsen?

Bij de 2.2 en 2.5 wordt de waterpomp door een tandwiel aangedreven en dan zit die in het distributie huis. Bij de 1.9 via de riem.

Als het niet de 1.9 is dan heb je een lekke waterpomp.

Nissanwielmonteur PRO, 3 jaar geleden

Heb het even opgezocht. Een 100.25 is een 2.5

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Interstar of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.