Nissan Micra: Koppeling grijpt hoog aan

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 4G13, Motorinhoud (cc): 998, Vermogen (kw): 40

Ik heb een vraag ik heb sinds kort een Nissan Micra uit 1998 maar ik vind voor mijn gevoel dat mijn koppeling vrij hoog pakt na de helft van de slag hij schakelt en rijd wel goed maar geen idee of de koppelings platen vervangen moeten worden of dat de kabel afgesteld moet worden door slijtage wie heeft hier het antwoord op ? En kan ik dit zelf testen heb wel al de garage test gedaan in zijn 3 slaat hij laat af. Wie kan mij helpen mvg Jeroen

Jeroen t

Geplaatst door Jeroen t (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Siem Bijman (140) PRO, 6 jaar geleden

Heb je nog wel vrije slag in je koppelingspedaal?

Jeroen t (0), 6 jaar geleden

Vrije slag ? Als hij omhoog komt bedoel je is maar heel klein beetje ik gok een cm of 8

Siem Bijman (140) PRO, 6 jaar geleden

Nee, ik bedoel als je het pedaal intrapt, voel je dan dat hij direct ingrijpt of eerst een paar cm vrije slag voor hij ingrijpt.

Jeroen t (0), 6 jaar geleden

Oh das voor mijn gevoel een cm of 5 vrij snel vergeleken met me vorige auto

Siem Bijman (140) PRO, 6 jaar geleden

Oke, dan is hij al wel een beetje op weg, vrij logisch na bijna 20 jaar. Maar ik zou me daar geen zorgen over maken want zolang hij niet slipt bij gasgeven hoef je hem niet te vervangen hoor.

Jeroen t (0), 6 jaar geleden

Een beetje ? Hoe lang zou hij dan nog ongeveer mee kunnen gaan en is een beetje echt een beetje of is hij veel verder ?

Siem Bijman (140) PRO, 6 jaar geleden

Soms wel 20.000 km en soms maar 5000. Maar dat is een beetje een richtlijn,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.