Nissan Primera: kortsluiting achterlichten/ dasgboard bij aansluiten radio

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 73kw

Hallo Allen,

Ik probeer een auto radio in te bouwen. Radio werkt perfect maar de zekering van de achterlichten/ dashboard slaat door.
De massa hebben we aangesloten aan de linkerkant v/h radiogat aan een schroefje. Schijnbaar schroefjes om een beugel op te plaatsen voor de radio. Zit ik juist met de massakabel achter zo'n schroefje of hebben jullie een goed idee voor de aansluiting v/d massakabel?
Graag jullie goede ideeen.

Alvast bedankt.

Danny

d928s2

Geplaatst door d928s2 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Ja daar kan je een goede massa maken.

Is je probleem van de zekering dan over?????


Ton

d928s2 (0), 14 jaar geleden

Hallo Ton,

Nee helaas. Eerst zonder massakabel - gevolg geen achterlicht/ dashboard. Nu met massakabel - gevolg geen achterlicht/ dashboard (2de keer zekering kapot).
Rest mij dan maar 1 oplossing, moet ik een rechtstreeks kabel van accu naar radio trekken?
Of zijn er meer massa punten om te proberen?

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Vaak word de vergissing gemaakt dat de verlichtingsdraad op de audiostekker als massa word gezien. Dan krijg je jou klacht. Heb je die fout misschien gemaakt???

Ton

jan5047 (0) PRO, 14 jaar geleden

ik denk dat bovenstaande gelijk heeft heb dit al verschillende keren meegemaakt probeer het maar eens met de draden los wel eerst zekering vernieuwen
succes jan

Thonie Micra (0), 13 jaar geleden

Hey ik heb mijn radio van mijn micra 1995 opnieuw aangesloten en heb precies hetzelfde idee de zekering voor het rechter achterlicht slaat door.. Is er al een oplossing gevonden voor dit probleem?

JEROEN5326 (0) PRO, 13 jaar geleden

je moet even met een spanningszoekertje op de "massa'draad meten of er geen prik op komt te staan als je je licht aan zet .. Als er wel prik op komt => moet je dus niet die draad pakken (namelijk niet gebruikelijk bij NISSAN dat de massa in de stekker zit !!) Je maakt een losse massaverbinding ......., aan je dashboardframe bv

Jeroen

Peust (0), 13 jaar geleden

Had net hetzelfde probleem met mijn nissan primera P10, na veel zoeken en meten, toch maar eens op internet gekeken.
En ja hoor, ik had blijkbaar een kortsluiting op mijn dashbordverlichting veroorzaakt, toen ik mijn autoradio instaleerde.
Alle draadjes van de radio even losgemaakt en klaar was Kees.

Thanks for the post,

Peust

diomedes (0), 13 jaar geleden

[quote=Nissanwielmonteur]Vaak word de vergissing gemaakt dat de verlichtingsdraad op de audiostekker als massa word gezien. Dan krijg je jou klacht. Heb je die fout misschien gemaakt???

Ton[/quote]
[quote]je moet even met een spanningszoekertje op de "massa'draad meten of er geen prik op komt te staan als je je licht aan zet .. Als er wel prik op komt => moet je dus niet die draad pakken (namelijk niet gebruikelijk bij NISSAN dat de massa in de stekker zit !!) Je maakt een losse massaverbinding ......., aan je dashboardframe bv

Jeroen[/quote]
Deze fout heb ik dus gemaakt, en kreeg bovenstaande symptonen. Als het licht uit staat en je meet des betreffende draad lijkt het inderdaad de massa te zijn. Vanaf deze draad naar de massa van de auto meet je nul ohm. Echter zodra je het licht aan zet is er een oneindige weerstand tussen deze draad en de massa van de auto en vermoedelijk staat er een lichte spanning op, wat de kortsluiting veroorzaakt.(ALS je hem gebruikt als massa)

Ik gebruikte dus deze draad als massa. Niet nodig (bij mij); Bij het naar binnen schuiven van het frame maakt deze contact met de massa van de auto. Het frame (waar je de autoradio inschuift) maakt contact met de massa van de radio. Zoals hierboven al werd gemeld je hebt eigenlijk geen massa draad nodig.

Hierna werkte alles prima.

Chris.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.