Nissan Almera Tino: lakprobleem

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo,

Ik heb een lakprobleem. Het is een lang verhaal maar ik probeer het kort te houden.

Oktober 2007 viel er een stukje lak af van het linker voorportier van mijn auto en deze was toen net een jaar oud. Het was ongeveer zo groot als een 10 euro cent muntje. Je kon tot op de primerlaag kijken. Ook waren er her en der een soort wurmpjes in de lak te zien van ongeveer 5mm groot. De auto had een flon4000 behandeling ondergaan vanaf aflevering. Na beoordeling van de dealer werd Nissan ingeschakeld en die stuurde een "onafhankelijke" lak expert. Deze beoordeelde dat er waarschinlijk een hechtings probleem was en dat de auto slecht gespoten was. Vanaf Nissan kwam de opdracht dat de auto compleet moest worden overgespoten. Nu is mijn mening dat met overspuiten de auto moet worden geschuurd tot op de grondlaag en daarna opnieuw in kleur moet worden gespoten met een blanke laklaag als bescherming. Het autoschdebedrijf wat is aangesloten bij de dealer dacht er anders over.

De auto is gepolijst en er werd een nieuwe blanke lak laag overheen gespoten. Ik heb de auto opgehaald en constateerde dat niet alles was overgespoten en dat er een soort "spinnewebben" in zaten. De auto bleek door een monteur na het spuiten door de wasstraat te zijn gehaald. Dus..... opnieuw spuiten. De auto werd voor de tweede keer uit elkaar gehaal (knapt hij ook niet echt van op) en werd weer gepolijst en deze keer wel helemaal in de blanke lak gespoten. Nu is er twee maanden geleden, nadat de blanke lak was uitgehard, weer een flon4000 behandeling op los gelaten.

Nu ongeveer een week geleden was ik in Spanje op een camping waar de auto geparkeerd stond onder de bomen. Voortdurend heb ik de auto in de gaten gehouden i.v.m. hars en vogelpoep. Dit laatste omdat er veel duiven zaten. Op een dag was het toch raak. Twee maal op de motorkap. De uitwerpselen natgemaakt, laten weken en daarna weggeveegd. Helaas, het had er nog geen 12 uur opgezeten en toch was de lak helemaal opgebold. Ik over de zeik en vreselijk balen. Maar...... 24 uur later was de lak weer helemal strak en was er niets meer van te zien op een paar krassen na van het wegvegen. Ook heeft er nog geen 24 uur een grote dubbele dennennaald inderdaad een dubbele dennennaald met hars op de auto gelegen. Deze heeft de lak wel permanent beschadigd. Binnen 24 uur, dit is toch niet normaal? Temperatuur was tussen de 25 en 30 graden.

Bij thuiskomst toen de imperiaal steunen eraf gingen, bleek de lak op de contactvlakken helemaal wit uitgelagen te zijn. Dit is ook op onverklaarbare wijze weer aan het wegtrekken. Op het dak komen de "wurmpjes"ook weer terug en de insecteten zijn niet meer van de motorkap af te krijgen (iets wat de flon4000 wel beloofde). Ook zijn er weer sporen van de wasstraat te zien terwijl ik de auto tegenwoordig op aanraden van de dealer met de hand was. Dezelfde dealer heeft de auto tijdens de grote beurt dus zelf door de wasstraat gehaald.

Ik ben dinsdag 26 aug bij de dealer geweest en die hebben hun schademan er naar laten kijken. Die wist ook niet wat het was en wat hij er mee aan moest. Nu hebben ze vanaf de dealer de vertegenwoordiger van de lakfabrikant gebeld en deze komt donderdag aanstaande de boel bekijken en beoordelen.

Ik weet, het is een lang verhaal maar herkent iemand dit laatste probleem? Zitten er misschien te veel blanke laklagen op of zal de lak te zacht zijn. Kan er na polijsten wel een blanke laklaag gespoten worden? En waarom zal die flon4000 niet naar behoren werken. Is er misschien een bedrijf waar je de autolak kunt laten testen op conditie? Ik hoor het graag want ik heb geen zin me te laten ondersneeuwen door zo'n vertegenwoordiger.

Groeten,

Peter

hoogvlieger

Geplaatst door hoogvlieger (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

andreas08 (0) PRO, 15 jaar geleden

vraag eens advies aan lakexperts van sikkens.nl
zij weten het best van wat er allemaal afspeelt
de huidige watergedragen lakken zijn kwetsbaar voor zuren dat is algemeen bekend
het kan gebeuren dat deze lakken waar mee gewerkt is elkaar niet verdragen waardoor later de problemen zichtbaar kunnen worden

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Een lak expert van sikkens laten kijken lost het probleem niet op, die zorgt ook niet dat er nieuwe lak op komt.
Je moet eruit zien te komen met die dealer.
Je kunt wel iemand laten kijken ernaar, maar daar doet die dealer toch niks mee.
Dit is geen normaal verschijnsel, zelfs water gedragen lakken hebben dit alleen bij inwerking van zuren.
En dan moet je het zelfs geruime tijd laten zitten.
Ik zou beginnen met je klacht op papier te zetten en dit te melden bij de dealer en bij nissan nederland.
Sowieso zou ik de klacht schriftelijk vast laten leggen.
Je kunt in overleg met de dealer een lak expert inschakelen, of vragen wat ze gaan doen om het op te lossen.
Hun moeten met een oplossing komen.

hoogvlieger (0), 15 jaar geleden

Andreas08 en Primera p11, bedankt voor jullie snelle reacties.
Zoals gezegd komt morgen die vertegenwoordiger. Ik laat het wel weten wat er morgen uitkomt en die klacht gaat zeker op papier. Desnoods rij ik bij Nissan Nederland langs want ze zullen daar toch wel iemand hebben zitten die mij hier over te woord kan staan.

Gr. Peter

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Nissan nederland stuurt je terug naar de dealer.
De dealer is degene die kontakt met nissan nederland moet zoeken.
Jij moet het bij de dealer aankaarten en de eventuele schriftelijke klacht zet je op papier en die stuur je naar dealer en nissan nederland.
Dan weet je in ieder geval zeker dat ze op de hoogte zijn.

hoogvlieger (0), 15 jaar geleden

Vandaag heeft de vertegenwoordiger van de lakfabrikant de lak gecontroleerd en is tot de conclusie gekomen dat de lak alleen maar is uitgehard aan de toplaag en dat de de rest nog week is. De lak blijft dus zacht. Dit verklaart nu ook de klachten dat de insecten niet zijn te verwijderen en dat de lak meteen omhoog komt zodra er vogelpoep e.d. opkomt.

Helaas voor mij moet de auto weer uitelkaar en weer helemaal worden overgespoten, maar ik ben wel blij dat het wordt opgelost.

Bedankt voor jullie reacties!

Groeten, Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.