Nissan Micra: Micra keyless entry module defect?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

De AB van de CV van mijn K11 haperde steeds vaker gedurende de laatste paar maanden. Nieuw batterijtje in de handzender gaf geen verbetering. Sinds deze week werkt het AB systeem helemaal niet meer, de CV zelf werkt normaal met de sleutel. Heb volgens het boekje gesynchroniseerd, en ook geprogrammeerd (dipswitch 2 ON enz.), met beide handzenders geprobeerd. Geen resultaat. Het gaat om het NATS systeem, dealer gemonteerd. De AB is van het type rechthoekig met een schuine zijde, met alleen een rode knop.
De module krijgt spanning (pootje 11 van de AMP stekker). Module kapot? Er staat op Delta Elettronica, Nissan, KLE1045. Ik kwam uit op Nissan onderdeelnummer 28596-9F971, helaas kost die bij de dealer 337 euro.....
Het printplaatje van de module ziet er verder goed uit, kan geen losse soldering oid vinden, de stekkerverbindingen zijn goed.
Zou de module te repareren zijn? Of beter zoeken op de sloop? Onder het onderdeelnummer kan ik niets vinden op de onderdelenlijn.nl, en ook niet met een beschrijving.
Ben blij met elke tip.

Kees B 50

Geplaatst door Kees B 50 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik denk dat je die ook niet op de sloop vindt. Is een accessoire die niet zo heel vaak ingebouwd werd.

Je kan denk ik beter een ander setje monteren.

Kees B 50 (0), 13 jaar geleden

OK, duidelijk, bedankt!

Kees B 50 (0), 13 jaar geleden

Laatste stand van zaken: idd op de sloop niet te vinden, maar..... is niet meer nodig. Na de verschillende stekkers los gehad te hebben om de draden door te meten in een poging om te begrijpen hoe het systeem überhaupt werkt, en weer terug in elkaar te hebben gestoken, werkt de AB weer als vanouds. Het zijn wel verrekte dunne pennetjes allemaal, dus een "wankelcontact" kan zich best voordoen. Zou ook verklaren waarom het systeem eerst af en toe weigerde, en daarna steeds vaker, tot helemaal niet meer. Nou, ook weer opgelost (voorlopig).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.