Nissan Almera: motor check lampje brandt

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

Sinds 2 weken brandt het oranje motorchecklampje ongeveer 2 tot 10 min na vertrek(na uren stil gestaan te hebben,) voor de duur van ongeveer 1 minuut.
Van de 20 x dat ik wegreed brandde hij 17 x.
Eenmaal hield de motor(geen reactie op gas geven) in en na de koppeling ingedrukt doorgegast te hebben deed hij weer normaal.
Dit was wel na een keertje tanken bij een cheapo pomp.
Ik vind ook dat hij heel veel geluid maakt in z'n 3de versnelling als ik gewoon 50 rijd.
Weet iemand waar dit aan kan liggen?
ik moet hem ook met geweld in z'n 2de versnelling omdat hij niet meer gewoon soepel erin gaat. Vaak moet ik ook koppeling loslaten en weer hard intrappen voordat hij met moeite in z'n 2 gaat. Dit is alleen bij de 2de versnelling.
Heb trouwens net een apkkeuring gehad waarbij ze remleidingen vervangen hebben en verhoogde roetuitstoot verminderd etc.

Heb al een afspraak gemaakt bij een nissandealer. Alleen de schatting van de dealer dat reparatie tussen de 50 en 2000 euro kon kosten maakt mij bezorgd. Weet iemand wat het probleem hier is en op ongeveer wat voor bedrag ik mij zou moeten instellen. Rekening ermee houdend dat de auto mij 1700 gekost heeft.

malko

Geplaatst door malko (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Opeltje (0) PRO, 16 jaar geleden

roetuitstoot bij een benzine??? interesant....

maargoed, de wagen zal uit gelezen moeten worden en aan de hand van de uitgelezen gegevens zal er bekend zijn wat uw probleem veroorzaakt.
zo maar even vertellen wat het gaat kosten is dus niet echt te doen omdat het domweg vanalles kan zijn helaas.

verder denk ik dat je synchromech van de 2de versnelling aan vervanging toe is.....in dat geval zal de versnellingsbak uit elkaar moeten helaas...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.