Nissan X-Trail: Motor die niet wil starten, geen brandstof

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,2 TDI

kerst jaar 2010 zuiger kapot, motor eruit gehaald, ruilmotor uit 2010 erin gezet 4 weken geleden, maar de motor wil niet starten, wel met startpilot, maar niet op de benodigde brandstof.
Nissan X trail van het zelfde jaar ernaast gezet, alles uitgelezen en alles klopt, doch hij wil niet starten, ook een ingebouwd alarm ontmanteld.
welk probleem kan dit zijn

wie help mij met een oplossing

kristine

Geplaatst door kristine (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan X-Trail? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Gaat de brandstofpomp wel van de startblokkering af?

Nissanwielmonteur (0) PRO, 12 jaar geleden

Spie van de signaalgeverplaat achterop de nokkenas controleren. Deze breekt wel eens waardoor de signaalgever niet meer op tijd loopt.

Of anders haal je de nokkenassensorstekker even los. Kijk eens wat er dan gebeurt.
Ander gek iets, als je de nokkenassensor twee millimeter uit de behuizing trekt wat gebeurt er dan???

kristine (0), 12 jaar geleden

ieder bedankt voor de snelle reactie gaan er as maandag aan werken

bordersjakie (0), 12 jaar geleden

BORDERSJAKIE]kerst jaar 2010 zuiger kapot, motor eruit gehaald, ruilmotor uit 2010 erin gezet 4 weken geleden, maar de motor wil niet starten, wel met startpilot, maar niet op de benodigde brandstof.
Nissan X trail van het zelfde jaar ernaast gezet, alles uitgelezen en alles klopt, doch hij wil niet starten, ook een ingebouwd alarm ontmanteld.
welk probleem kan dit zijn

wie help mij met een oplossing

wie o wie kan mij helpen

Zijn nu 11 maanden verder nadat mijn zuigerveer van mijn Nissan X trail diesel 2.2 uit 2002 is kapot gegaan, erkende garage heeft in mei 2011 een ruilmotor van 2010 erin gezet en tot op heden staat hij nog steeds in de garage, het probleem was eerst dat ze de twee kettingen terug hadden gedraaid waardoor hij van tijd stond ( 2 maanden geduurd )
zijn ook bezig geweest met het vliegwiel om de juiste schakeling van de nokassensoren te bepalen ( geen resultaat ) nieuwe nokassensoren erin ( geen resultaat )
het probleem is dat de motor niet start, er komt geen brandstof naar de brandstofpomp.
Wanneer de auto wordt aangesleept gaat de motor draaien maar niet goed, het lijk wel of hij in een veiligheids modus draait
Dealers ( Nissan ) uit Gent ( Belgie ) en Goes weten ook niet wat het probleem is.

Wie kan mij helpen want ik ben teneinde raad alvast dank

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

"erkende garage" - Erkend door wie? De vereniging van huisvrouwen?
Lid van de ANWB? Neem dan kontakt op met de juridische dienst.

ad strik (0), 12 jaar geleden

is het niet zo dat een motor uit 2010 een heel andere is en je dan met de software in de knoei komt ik heb ook een andere motor gezet en dat was starten en lopen

andy398 (0) PRO, 12 jaar geleden

Zit de hoofdfiche die van de motor naar binnen loopt wel goed in elkaar.
Heb ook ééns een auto van een andere garage binnen gehad waar ze de motor van vervangen hadden
en die starte ook alleen maar op startpilot, daar zaten wel veel foutmeldingen in .
Oorzaak was de fiche van de kabelboom die van de motor naar binnen loopt die zat niet goed in elkaar ,anders moet je die loskoppelen en controleren en dan weer in elkaar steken .

bordersjakie (0), 12 jaar geleden

Alvast bedank voor de reactie, allereerst Oldford ja het is een officieel Bosche dealer, en dus geen lid van de vereniging van huisvrouwen, maar u geeft geen oplossing.
Ad Strik, dat is mogelijk doch ze hebben de software gecontroleerd en geen problemen geconstateerd, zoals ik al heb aangegeven de dealers Van Nissan uit Goes ( NED ) en Gent ( Belgie ) weten het niet, dus is het een groot probleem.
Andy398.ik ga dit doorgeven aan de garage misschien kan dit het probleem zijn,motor loopt bij aanslepen allleen niet goed, vermoedelijk noodmodus maar hoe op te lossen.
dank voor het reageren

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Hoezo weten de dealers het niet? Heb je de auto achter op de trailer naar ze toe gebracht, zodat ze een paar dagen konden meten?

bordersjakie (0), 12 jaar geleden

beste oldford

De garage waar mijn auto staat heeft inderdaad de Nissan met trailer naar Gent in Belgie gebracht en is daar uitgemeten, en daar heeft men geconstateerd dat de garage de motor tegen de draairichting had gedraaid zodat deze van tijd stond ( foutje garage met de kettingen ) ook heben ze de boordcomputer getest en deze was goed ??
Motor weer eruit gehaald en alles volgens Nissan Gent hersteld,motor ook nu niet starten wel draaien op startvloeistof en ook na sleep draaien, en toen kwamen er twee storingen betreffende de nokas sensoren deze zijn ook vernieuwd maar het resultaat is het zelfde motor start niet er komt geen actie bij de brandstofpomp.

groet bordersjakie

Nissanwielmonteur (0) PRO, 12 jaar geleden

Begin eens bij het begin.

Er komt dus geen brandstof bij de pomp aan??

Maar als je startpilot gebruikt of aansleept dan loopt hij wel, maar in de noodloop.

Wat zijn precies de storingscodes??

En komen de signalen van de sensoren wel aan op de computer??

Hoe is het met het brandstoffilter??


Mag aannemen dat de verschillen tussen de motoren van 2002 en 2010 opgemerkt zijn en ook aangepast!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan X-Trail of stel zelf een nieuwe vraag.