Nissan X-Trail: motor gaat in noodloop

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 dci

Ik heb al 5 jaar een nissan X-trail 2.2dci waar ik zeer tevreden over ben.
Maar de laatste tijd gaat hij steeds meer raar doen.
Eerst was er het schommelend stationair toerental dat hij enkel waneer hij nog niet warm is heeft.
Dit probleem (de scv-klep op de brandstofpomp die vastgelopen is) heeft zich echter vanzelf opgelost door de vrieskoude.
Plotseling heeft hij hier geen last meer van waneer ik hem 's morgens start. Maar ik heb wel last van een ander probleem de motor gaat in een soort van noodloop waarbij ik geen vermogen meer heb. Dit kan elk moment gebeuren zelfs waneer je op de snelweg an het rijden bent dan gaat plots het vermogen volledig weg en maakt de motor nog maar 2000 toeren.
Als ik mijn contactsleutel dan eventjes omdraai en terug in de normale positie zet dan is dit probleem opgelost en heb ik terug volledig vermogen.
Ik denk dat er misschien een slecht contact is in de motor (sensor of computer die flipt misschien condensatie). Heeft er iemand ervaring met dit probleem?

Alvast bedankt.

Mouchke

Geplaatst door Mouchke (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan X-Trail? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Als de motor in noodloop gaat wordt er een code opgeslagen. Deze uit laten lezen door de dealer en je weet meer. Scheelt een hoop zoekwek.

Mouchke (0), 14 jaar geleden

Hallo,
Ik heb mijn auto bij de garage binnengedaan om een nieuwe scv-klep te laten monteren. Stationair toerental is nu stabiel.
Ik heb hem ondertussen ook laten uitlezen maar ze hebben geen foutmeldingen gezien in de garage.
Maar het probleem van het vermogenverlies is wel gebleven en gebeurd nu frequenter als ervoor. Het gebeurd meestal als de auto even op stationair toerental blijft draaien (bv voor een rood licht)en je daarna vertrekt heb je geen vermogen meer en moet ik hem opnieuw starten om het probleem op te lossen. Ook bij fel regenweer heeft dit probleem zich meermaals voorgedaan dan echter tijdens het rijden.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Dealer rijdend laten uitlezen. Foutcodes en data controleren op het moment van het probleem. Moet je iets kunnen zien.

martijnastra (0), 13 jaar geleden

en? ben benieuwd naar de oplossing!

Mouchke (0), 13 jaar geleden

Oplossing: de scv-klep die door de garage gemonteerd was bleek ook een slechte te zijn.
terug klep vervangen door ééntje die wel goed was en alle problemen waren opgelost.
Blijkbaar zijn er wel meer problemen met deze scv-klep zelfs nieuwe.
Maar alles werd wel gratis vervangen door mijn garage dus ik heb niets extra moeten betalen voor de slechte klep te laten vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan X-Trail of stel zelf een nieuwe vraag.