Nissan X-Trail: Nissan X-trail loopt op 3 cilinders

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: QR25DE

Goedemiddag,

Allereerst iedereen natuurlijk de beste wensen!

Algemene informatie over de auto:

1e eigenaar sinds juli 2006
km stand: 72500
motor: QR25DE icm 5-bak handgeschakeld

Vanmorgen start ik de auto, rij richting m'n voorraad om daar wat op te halen en zet de auto perfect werkend naast de deur van de voorraad. Motor draait en ik loop naar binnen. Na zo'n 2 minuten valt de x-trail opeens uit...? Starten en lopen maar nu heb ik opeens wel allemaal geplof en gebonk uit de uitlaat en de auto loopt ook erg onrustig en schud hevig. Nou snel nog maar even de post halen en naar de dealer brengen. Tijdens de rit valt er eigenlijk niet leuk mee te rijden en tijdens het stilstaan wordt ik ingehaald door een sterkte benzinelucht. Vlak voor het inparkeren springt het check-engine lampje aan gevolgd door een motor die afslaat en daarna bijna niet meer aanslaat. Ondertussen begint het check engine lampje ook nog te knipperen Op hoop van zegen en zeer rustig rijdend op naar de dealer waar ik zo'n 5km vandaan zat, gelukkig gehaald maar vraag niet hoe. Tijdens het rijden brande het lampje van check-engine continue en enkele malen ging deze knipperen. Meteen aan de consult gehangen bij de dealer en daar bleek cilinder 2 niet meer mee te doen. Bobines verwisselen haalde helaas niks uit. Ik hoop dat het een bougie is die de geest heeft gegeven, dat zou nog goedkoop zijn. Anders zit je al snel te denken aan geen compressie (wat me heel stug lijkt) of een breuk of storing in het electrische systeem of zelfs een kapotte ECU. Graag zou ik willen weten of iemand dit misschien eerder heeft meegemaakt bij de QR-motor of misschien nog tips of eventuele oplossingen heeft.

Auto staat nu natuurlijk nog bij de dealer en daar zijn ze ook al bezig met uitzoeken waar het probleem in zit maar een aantal extra slimme koppen erbij kan nooit kwaad natuurlijk!

Ook heeft mijn x-trail met enige regelmaat last van een uit de versnelling schietende tweede versnelling. Ik kwam hier al een topic tegen over dat probleem echter deze is alweer wat jaartjes oud en ik wou geen oude koeien uit de sloot halen (topics omhoog halen in dit geval). Graag zou ik willen weten of dit nog steeds een bekend probleem is en of ik coulance of zelfs volledige vergoeding voor dit probleem kan verwachten. Heb dit wel al meerdere keren aangegeven bij de dealer maar die konden nooit wat vinden en ik moest er maar mee terugkomen als het erger werd. Dat wordt het heel langzaam aan maar over het algemeen gaat het nog steeds 100 keer goed en dan 3 keer achter elkaar fout.

Ik hoor het graag! Alvast bedankt voor de hulp!

Met vriendelijke groeten,

Rens

x-trailrijder

Geplaatst door x-trailrijder (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan X-Trail? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

x-trailrijder (0), 14 jaar geleden

Goed, het was dus wat ik al hoopte! Slechts een kapotte bougie!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan X-Trail of stel zelf een nieuwe vraag.