Nissan X-Trail: Vervangen riemen

Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 dCI

Ik heb een X-trail, bj 2005 met 160.000 km op de teller. Ik heb steeds al het onderhoud zelf gedaan. (olie, filters, remmen, enz...) Volgens het onderhoudsboekje moeten de aandrijfriemen alle 20.000 km gecontroleerd worden. Nu zijn mijn vragen:

Hoe controleer je die riemen, want dat heb ik eigenlijk nog nooit gedaan omdat er zich nog nooit een probleem heeft voorgedaan. Wel heb ik de alternator riem al eens bijgespannen omdat deze begon te fluiten bij koud start.

Om de hoeveel km vervang je de riemen best? Ik dacht ze nu eens te vervangen na 160.000 km.

Welke riemen zitten er allemaal op een X-trail? Alternator, stuurbekrachtiging, airco-pomp, ... ?

Hoe geraak je het makkelijkst aan deze riemen om ze te vervangen? Moet je dan het rechter voorwiel wegnemen en vervolgens de wielkast (zwarte plastic) verwijderen? Want langs het motor ruim denk ik niet dat ik er vlot aan kan.

Alvast bedankt voor jullie uitleg.

Ulrich

Ullie

Geplaatst door Ullie (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan X-Trail? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Ullie (0), 14 jaar geleden

Heb eens nagevraagd in de garage en zou tussen de 90.000 en 120.000 km moeten gebeuren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan X-Trail of stel zelf een nieuwe vraag.