Nissan X-Trail: Motorolie Ipod aansluiting ditr riem en remblokken

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: M9r 2.0 diezel

Ik heb vier vragen

Vraag 1
Klopt het dat er in deze motor (7,4 l) volledig syntetische motorolie moet 5w20 moet ik buiten dat de nieuwe olie van Low laps moet zijn voorzien nog op iets anders letten?
Bij mijn auto is wel een onderhoudsboekje maar daar staat de technische/onderhoud gegevens van het model T31 niet in. Het gaat niet verder dan model T30.

Het blijkt dat in de computer gegevens van de "vervangingshandel" nog geen gegevens van de te gebruiken motorolie en remblokken (voorzijde) aanwezig zijn.
Daar er geen motoroliegegevens voor het model T31 met de M9R motor (diezel) in staan ben ik benieuwd welke motorolie specificaties ik voor dit blok nodig heb.

Vraag 2 is;
Zijn er in de vervangingshandel remblokken voor model T31 te koop, of zijn deze nog uitsluitend bij de dealer te koop?
Maw zitten de remblokken van dit model ook onder andere auto's. Via de dhandel komen alleen de achterremblokken in de verv handel voor?

Vraag 3
Moet de distrb. riem bij het model T31, net zoals bij het model T30 ook pas bij 120.000 km vervangen worden (incl spanrol)
en kom ik daarbij als particulier problemen tegen. (heb redelijk veel ervaring in het vervangen. b.V. m'n vorige auto was een fanta Fe 2.4 LPG en daarvan heb ik meerdere keren de distr gedemonteerd o.a. ivm olie lekkage)

Vraag 4
Onze auto is van een originle navigatie, met geintrgr. achteruitrijdt camera, Radio en Cd wisselaar voorzien.
Nu bestaat er een originele optie voor een Ipod aansluiting.
Die is nogaalduur.
Heeft iemand ervaring of er aan de achterzijde van de radio een aansluiting zit waarin een ronde (Din) plug met ongev 12 contacten past, die je zo los in de winkel kunt kopen en ongeveer 20 euro kost of heeft Nissan een "exclusieve" eigen aansluiting.
Hoe kom ik bij die aansluiting/achterzijde radio, ik vermoed via het bovenste dashb kastje, maar is dit zo?

ROB-BA

Geplaatst door ROB-BA (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan X-Trail? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Ja dat klopt. 7.4liter 5w30 low saps ACEA C3. Doen wij ook in alle roetfilterauto's.
Ik weet niet bij welke vervangingshandel je kijkt maar ik zie ze toch echt staan hoor die remblokken.

De M9R motor heeft een distributieketting. Net zoals alle X-trail motoren. Dus waar jij de 120000 vandaan haalt weet ik niet.
Achterin de radio van een X-trail zit geen aansluiting waar je een zomaar kabeltje uit de winkel aan kan zetten. Nissan is niet de enige hoor met een eigen aansluiting.

Ton

ROB-BA (0), 14 jaar geleden

Ton dank je wel voor je snelle reactie,

M'n X-trail is een ex-bedrijfs auto van Nissan Nederland en heb ik zonder garantie gekocht (Er zit natuurlijk nog wel fabrieks garantie op.)
Enige tijd geleden heb ik problemen met het roetfilter gehad. Het lampje ging stteds aan en uit en bleef uiteindelijk branden en de motor ging op een Noodinstelling lopen. Hierop is de auto naar een dealer gegaan en met dmv een andere brandstof instelling het filter "schoongebrand" .
Dit hield ook in dat de olie ververst moest worden. Dat was niet zo erg want hij was aan een kleine beurt toe, maar het olie verversen was een bedrag van 160 euro.
Kort daarna werd ik de dealer teruggeroepen en hebben ze nieuwe software geinstalleerd? Daarna geen problemen meer en de auto lijkt ook zuiniger te lopen.
Alles bij elkaar netjes geholpen, alleen het is aan de prijs, totaal 300 euro voor een kleine beurt. (Begrijp ook wel dat een dealer moet leven, maar tja ik ben ook maar een loonslaaf!! Die graag in een (te grote) auto rijdt).

Daar de auto nu bij een ton heeft gelopen wil ik het dus zelf doen.

MBt de distrb snaar. Daar ik het juiste boekje kennelijk niet bij mijn auto heb, het onderhoud is wel netjes afgestempeld, ging ik er gezien de tabellen vanuit dat het om een snaar ging. Maar een ketting prima toch. Minder werk dus.

Mbt tot de remblokken ben ik bij twee grote professionele automaterialen zaken geweest. Beiden vertelden mij hetzelfde en ook op www.partsbase.nl staan de voorblokken er niet op. Zodoende... Heb jij een andere site waar ik op kan zoeken?

De I-pod. jammer dan maar niet.

Nogmaals bedankt voor je advies en ben benieuwd of je een andere site hebt voor de remblokken.
Rob

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Op partsbase staan ze ook hoor.

ROB-BA (0), 14 jaar geleden

Bij de onderdelen leverancier inderdaad (hij moest toch ook erg zoeken) de blokken gevonden twee merken leverbaar Lucas en Nipponparts.
Lacas was niet snel leverbaar, dus de nipponblokken gemonteerd. (op de verpakking stond Qashqai)
Afwachten hoe lang ze mee gaan.

Ton bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan X-Trail of stel zelf een nieuwe vraag.