Nissan X-Trail: blokkeren achteruit bij ingeschakelde 4w drive

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 dci

Ik heb meer een vraag dan een probleem (hoop ik)

Als ik bij mijn x-trail de 4w drive inschakel en wil achteruit rijden voelt het of de auto wil blokkeren ik bedoel hij rolt dan heel zwaar. Ik durf dan ook niet zo door te rijden. Schakel ik terug naar 2w drive of automatic dan heb ik dit probleem niet. Nu is mijn vraag is dit normaal en kan dit kwaad??


John

scorpio44

Geplaatst door scorpio44 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan X-Trail? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Als je de 4wdlock functie gebruikt dan is er geen omtreksnelheidsverschil mogenlijk van de wielen afzonderlijk. In princiepe is deze functie alleen bedoelt voor een ondergrond die een spinnend wiel toelaat zoals ijs of blubber. Alle wielen kunnen alleen maar even snel rijden.

Het is geen probleem maar een product eigenschap. Het staat precies omschreven in het instructieboekje.

scorpio44 (0), 14 jaar geleden

okee heel erg bedankt dat wist ik niet. Heb het ook niet gelezen in het instructieboekje maar zal er wel overheen hebben gelezen. Nogmaals bedankt nu hoef ik me geen zorgen te maken dat er iets met de auto aan de hand is.

John

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan X-Trail of stel zelf een nieuwe vraag.