Nissan X-Trail: startprobleem

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2000

Soms, ik bedoel wel soms, start mijn X trail niet onmiddelijk. De startmotor werkt perfect maar de motor slaat niet aan en de startmotor gaat dan precies in overdrive maar de motor draait niet. Bij een tweede poging geen probleem. Een ramp is dat niet maar voor een nieuwe wagen is dat vervelend.

bellabelgica

Geplaatst door bellabelgica (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan X-Trail? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

bellabelgica (0), 14 jaar geleden

Niemand reactie deze keer? Ik zou het op prijs stellen om reactie te krijgen of weet niemand hierop raad te geven.

Hans4040 (295) PRO, 14 jaar geleden

Nieuwe wagen? waarom ga je niet even naar de dealer?
Dit is al jou derde vraag over deze auto, zit er geen boekje bij?

bellabelgica (0), 14 jaar geleden

Sorry moderator dat ik reeds 3 vragen stelde, maar door mijn vraag van vorige keer kon ik het probleem met de zekeringen zelf oplossen. Ik ben nogal een doe het zelver en leer graag bij hé en met het boekje kon ik die zekeringen niet detecteren.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik denk niet dat je een startmotor ergens hebt slingeren, dus dan toch maar naar de dealer voor garantie? Uiteindelijk heb je daar voor betaald.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Vandevelde, Nieuwe auto's moet je afblijven (nietl ullig bedoelt) anders krijg jij GEEN garantie, en daar heb je voor betaald. Als ie geen garantie meer heeft,. Dan zelf lekker er aan bezig tot die tijd ;)

bellabelgica (0), 14 jaar geleden

Hallo, bedankt voor de wijze raad, ik ga eerdaags bij de dealer langs, maar toch................. het blijft kriebelen. Dank voor de reacties.
Ik moet misschien eens een bijjobke in een garage zoeken, ha, ha, ha.

bellabelgica (0), 14 jaar geleden

Hallo, zoals aanbevolen door de moderator stand van zaken:
Startprobleem is ondertussen verslechterd, start soms helemaal niet bij koude motor en na een tijd ( paar uur) dan weer gewoon wel, bij warme motor start die goed (voorlopig)
Mijn zeer vriendelijke en behulpzame Nissan dealer leest geen fouten af, heeft de "timer-relais" vervangen en de gloeibougies. Probleem blijft en geen foutmeldingen.
Mochten er onder u met hetzelfde probleem zitten zou ik mijn dealer er misschien kunnen over inlichten, alle hulp is welkom, dergelijke ongemakken zijn moeilijk te vinden hé, maar wel vervelend.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Definieer "start soms helemaal niet" eens een beetje nader.
Ik interpreteer start niet als de startmotor draait niet.
Uit je 1e post begrijp ik dat de startmotor opeens met een hoger toerental gaat draaien?
Heeft de dealer de auto al eens koud getest, dus de avond daar voor de auto achter gelaten?

bellabelgica (0), 14 jaar geleden

De startmotor werkt nu zoals normaal, gaat niet meer in overdrive. De motor slaat zeer frequent niet aan en een tijd later dan weer wel.
Ja de auto is koud getest in de garage maar natuurlijk doet hij het daar wel hé na een paar keer te starten zelfs als die in de kou stond.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Hebben ze al contact gezocht met de importeur? Misschien is er een software update voor dit probleem?

bellabelgica (0), 14 jaar geleden

Ik weet dat ze en dat ze raad hebben gevraagd aan Nissan en dat ze op hun aanraden die "timer" hebben vervangen. Vermits het niet was veranderd hebben ze vandaag de gloeikaarsen vervangen. Ook geen oplossing.

bellabelgica (0), 14 jaar geleden

Niemand raad? In de garage zullen ze nog eens verder zoeken, maar makkelijk vinden blijkt het niet te zijn. Alle hulp zal welkom zijn zoals ik reeds van in den beginnen verwachtende was, daarom had ik reeds een tijd terug om jullie hulp gevraagd. Hopelijk vinden ze een oorzaak.

bellabelgica (0), 14 jaar geleden

Nog niemand raad ? In de garage blijven die mensen zoeken, maar nog geen oplossing gevonden.

Waar zitten al die slimme mensen van het forum, alle ideen zijn goed om onderzocht te worden. Vinden moeten we toch hé

bellabelgica (0), 14 jaar geleden

Echt geen enkel Nissan dealer die ons op weg zet, en ik die dacht dat er voor elk probleem een oplossing was op dit forum. Komaan Nissan specialisten, waar zitten ze????
Denk eens mee, soms slaat de motor helemaal niet aan bij het starten, soms na lang genoeg starten wil die na aarzelen toch. Soms helemaal niet en een kwartier later gewoon wel. Vies probleem hé.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan X-Trail of stel zelf een nieuwe vraag.