Nissan Patrol: Motor slaat af na koude start

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: ZD30TD

Sinds kort heb ik het volgende probleem. Bij een koude start na het voor gloeien slaat de motor direct aan om vervolgens na 3 tellen af te slaan. Dan is hij niet meer aan de praat te krijgen zonder eerst diesel handmatig op te voeren via de opvoerpomp. Bij een warme start is er niets aan de hand, voorgloeien en lopen. In eerste instantie leek de rubberring binnen in het filter de boosdoener te zijn omdat deze gescheurd was maar het probleem doet zich nog steeds voor. Iemand suggesties?

Y61

Geplaatst door Y61 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Patrol? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

p van g (0) PRO, 16 jaar geleden

zeer waarschijnlijk lucht lekkage langs het opvoerpompje op het brandstof filter.(komt soms vaker voor).SUCSES.

Y61 (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo, ik heb een terugslag klep geplaatst in de toevoerleiding voor de opvoerpomp. Nu is het wel een stuk beter geworden maar zodra de auto maar even schuin naar achteren staat of 2 dagen niet gebruikt wordt moet ik toch nog handmatig pompen. Moet ik ook nog een retourklep vlak bij de tank plaatsen?? Of heeft iemand andere suggesties?

diablo (0), 16 jaar geleden

[quote=Y61]Hallo, ik heb een terugslag klep geplaatst in de toevoerleiding voor de opvoerpomp. Nu is het wel een stuk beter geworden maar zodra de auto maar even schuin naar achteren staat of 2 dagen niet gebruikt wordt moet ik toch nog handmatig pompen. Moet ik ook nog een retourklep vlak bij de tank plaatsen?? Of heeft iemand andere suggesties?[/quote]
hey heb je al 1 bij je tank geplaatst zo een terugslag klep?
werkt het nu ok?
of heb je al een ander oplossing voor je probleem?



mvg. robert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Patrol of stel zelf een nieuwe vraag.