Nissan Primera: Motortype QR en QD zelfde opbouw?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: QR20DE 2.0

De Primera 2.0 van 2003 verbruikt koelvloeistof en diagnose is koppakking doorgeslagen. Ik beschik over olyslager handleiding, maar daar wordt allen de QD motor beschreven voor demontage. Mijn vraag is of de QD motor qua opbouw hetzelfde is als de QR en zijn de aanhaalmomenten voor de kopbouten hetzelfde? en dan nog de vraag kan de kop los van de distributie worden gedemonteerd?

Alvast dank.

Ruud Quick

quick

Geplaatst door quick (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

quick (0), 9 jaar geleden

rectificatie QD moet QG zijn

Q

Nissanwielmonteur (0) PRO, 9 jaar geleden

Nee, De QG is een 1.8 moor en heel anders als de 2.0.

De distributie moet er ook vanaf.

quick (0), 9 jaar geleden

Bedankt voor de reactie. Nou dat wordt dan leuk. Tenzij ik aan een goed werkplaatshandboek kan komen wordt het een hachelijke zaak om de distributie en cilinderkop te demonteren.
Dus de vraag hoe kom ik aan een handboek of werkbeschrijving. Wellicht geen goede vraag in dit forum maar ja je moet wat.

Ruud

quick (0), 8 jaar geleden

Koppakking vervangen, alles doet het weer, alleen is de motor daarna olie gaan verbruiken. Auto weggedaan. Probleem opgelost....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.