Nissan Micra: Niet starten, afslaan bij koppeling indrukken en stotteren

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hallo,

Ik heb een paar dagen geleden een nissan micra uit 1993 gekocht.

Het begon dezelfde dag met als ik terug wou schakelen in de 2 en de koppeling induwde sloeg hij af, als ik snel flink gas bij gaf reed hij weer verder.
s' Avonds toen ik de rotonde op wou rijden en in de 2 terugschakelde viel de auto weer uit. Ik kreeg hem helemaal NIET meer gestart.

Volgende dag naar de garage geweest. - Nieuwe gashuisklep is er toen opgezet. Even gereden en weer hetzelfde probleem!!

Volgende dag weer terug naar de garage. - nieuwe ontsteking ingezet. De monteur heeft de auto 2uur stationair laten lopen en er een aantal keren mee gereden, niks aan de hand. Ik stap smiddags in en we krijgen hem weer NIET gestart!

De volgende dag is de monteur er mee naar de nissangarage geweest.
Auto uitgelezen aan de computer. GEEN FOUTMELDING!!

- Nieuwe brandstofpomp erin gezet
- Nieuwe accu er in gezet.

Auto weer gehaald, na 3 x starten deed hij het. Naar even gereden te hebben:
Kregen we de auto NIET meer gestart, bij onderhand 15 x proberen en veel gas geven heb je heeel afentoe misschien geluk dat hij aanspringt!
Dan moet je gas blijven geven.
Bij stationair lopen valt hij uit. Afentoe stottert de auto heel erg en blijft hij wel even stationair lopen.
Bij terugschakelen (vooral naar de 2) als je de koppeling indrukt slaat de auto af. als je dan snel veel gas geeft heb je geluk als die weer verder rijdt!

WAT KAN DIT ZIJN??!!!
Zelfs de Nissandealer komt er niet meer uit!!!!!!!

Debby89

Geplaatst door Debby89 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Laat eerst eens naar de zekering van de injectoren kijken. Deze zit in het bakje voor de accu. Mogenlijk is deze aangetast door corrosie.
Verder kan het afslaan verholpen woden door het stationair kanaal wat om de gasklep heen loopt wat wijder open te zetten.

Ton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.