Nissan Juke 2010: Nissan Juke distributieketting gebroken

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: MR16, Motorinhoud (cc): 1700, Vermogen (kw): 140

Beste,

Heb een Nissan Juke uit 2010 en ongeveer 110.000 km op de teller. Onlangs is auto "doodgevallen" en onderzoek bij garage leert > distributieketting stuk en motor/zuiger-kleppen (3) schade. We hebben vooraf geen ratel of tikken gehoord.
Kosten van reparatie bedraagt 4000 euro. Het is een behoorlijk bedrag en auto staat bij reparateur in Noord Brabant.
Vragen:
-Kan ik me nog beroepen op coulance vanuit Nissan?
-Kent iemand een betrouwbaar adres die auto voor minder kan ophalen/repareren?

rwring

Geplaatst door rwring , lid sinds 6 jaar geleden

1 Reactie

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Na 12 jaar denk ik niet , ik weet wel dat de ketting vaker een probleem is bij Nissan. Te lang wachten met olie verversen en verkeerde olie is vaak de oorzaak , en als de auto niet dealer is onderhouden kun je het zo wie zo vergeten.
Ja goedkoper blijft lastig in zo 'n geval , dan heb je een lijst nodig van wat er allemaal vervangen moet worden.
Waarom niet een ruilmotor of 1 van autodemontage , ketting preventief vervangen , krukastandwiel is vaak het probleem , slijt erg in , kun je alleen vervangen met een complete krukas , bij de quasqai is dit in iedergeval wel zo , dit is dezelfde motor dacht ik.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Juke of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.