Nissan Juke 2022: Problemen met automaat

Bouwjaar: 2022, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: HRA0, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 84

Goedemiddag,
Wij hebben sinds kort een Juke Kiro automaat. Op zich een fijne auto, maar het gasrespons in combinatie met die automaat is niet optimaal. Er zit een dood punt in het gaspedaal. Daardoor, als je wat meer gas geeft, moet je haast wel elke keer met slippende banden wegrijden. Heel irritant. Bij het achteruitrijden is het helemaal de vraag wanneer hij op gang komt. De automatische parkeerrem helpt hier ook niet erg bij. Deze moet je wel eerst uitschakelen om in ieder geval kruipneiging te krijgen en dan maar proberen soepel weg te komen. Hij is vorige week naar de dealer geweest voor de nieuwste software update, maar die bleek onze auto al te hebben. Er is nog een update onderweg, maar ik vraag me af of meerdere Juke automaat rijders dit hebben. En nog belangrijker om te lezen of iemand tips heeft. Tunen zou ik wel willen, maar dat heeft eventuele gevolgen voor de garantie.

Groetjes

Maurice

MJP55

Geplaatst door MJP55 , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Juke? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 PRO, 1 jaar geleden

De aangewezen plaats is toch de dealer in dit geval.
Zij zullen het (onder garantie) moeten oplossen tot je een klachtenvrije auto hebt.
Succes.

    Bedankt ! Ik hoop dat het goed komt. Hebben er, als hij eenmaal op gang is, heel veel plezier van. - MJP55, 1 jaar geleden

harry4203 PRO, 1 jaar geleden

heb je al met een andere vergelijkbare gereden? ben erg bang dat het een producteigenschap betreft die niet opgelost gaat worden.

    Ja we hebben met een vergelijkbare gereden. Ook deze had dezelfde "klacht". Toen we dit meldden kregen we te horen dat de bak bij ongeveer 10.000 km goed ingereden en ingeleerd zou zijn en dat het veel minder zou worden. De demo had rond de 8500 km gereden. En de onze nu 5000 km. En ja, ook ik denk dat het een producteigenschap is, maar had het idee dat zowel de verkoop als de werkplaats medewerkers van het euvel afwisten. Misschien dat er daarom specifiek gezegd werd dat er nog een software update onderweg is..... We wachten het af. Maar bedankt voor je reactie ! - MJP55, 1 jaar geleden

Jan7207, 1 jaar geleden

Ik heb ook een Juke van juli 2021 en exact hetzelfde probleem en nu ruim 21000 km gereden. Meermalen bij dealer geweest voor schok en slippende banden elke keer bij wegrijden na starten van de auto en achteruit reageert erg traag waarbij je wel 15 tot 30 seconden gas geeft voordat hij ook met een schok achteruit gaat. Dealer geeft aan producteigenschap dat niet op te lossen is en je maar mee moet leren leven. Datzelfde geeft ook Nissan Nederland aan die ik inmiddels ook ingeschakeld heb. Echter dossier is nu gesloten door Nissan want ja, producteigenschap en dat is nu eenmaal zo, wordt nooit anders, en je moet het ermee doen. Zelfde als probleem met de climate control bij kouder weer, leeft dan eigen leven met warme lucht blazen op hoge stand ook al is auto op temperatuur. Dat is ook door de dealer en Nissan Nederland afgedaan als een producteigenschap. Helaas is dit wat het is als je een nieuwe Nissan Juke automaat koopt. Bij proefritten wordt de auto vooraf warm gereden zodat je dit probleem met de automaat niet zo merkt. Dit is bij dealers algemeen bekend en daarom doen ze dit bijna allemaal is officieus bevestigd door een verkoper.

    Hoi Jan,

    Nou…. Dat biedt weinig perspectief dus :-( Maar alles in je verhaal is hetzelfde als bij ons. Ook de airco ( doet soms maar wat ie wil ), maar daar is nog mee te leven. Heb je ooit wel eens aan tunen gedacht ? Succes met je Juke in ieder geval. - MJP55, 1 jaar geleden

Jan7207, 1 jaar geleden

Bij tunen vervalt motorgarantie en dat lost het “automatische koppelingsysteem” probleem bij wegrijden volgens mij niet op. Elke Juke met automaat heeft dezelfde producteigenschap problemen.

LeonF, 1 jaar geleden

Hey,
Hier exact het zelfde probleem met een Juke Enigma bij 2021 nu 9000 km.
Al vaker bij de Belgische dealer geweest echter geen oplossing voorhanden.
Fijne auto maar dat wegrijden is echt een probleem zeker als hij koud is.
Denk er hard over na om de auto in te ruilen voor iets anders….
Met vriendelijke groet,
Leon

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Juke of stel zelf een nieuwe vraag.