Nissan King-Cab: nissan king cab wil niet lopen bij extreme kou

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TDI

Ik heb van nieuws af aan een nissa kingcab 2.5 tdi. En van nieuws afaan verrast ie mij 's winters vooral bij extreme kou. Hij start dan normaal zonder problemen, maar na een klein tijdje begint ie te hikken en in te houden. je zou denken aan een verstopt filter, maar het probleem lijkt niet zo makkelijk. De ene keer ververs ik het filter en heb er dan gelijk de hele winter geen last meer van. de andere keer een nieuw filter en de volgende week weer het probleem. Nu heeft ie mij vanmorgen weer laten staan. Wou na drie minuten helemaal niet meer lopen, veel walmachtige zwarte rook. Start nog wel ( duurt wel heel lang eer ie aanslaat) maar smoort na 20 seconden al weer. Soms gaat dan ook het motorstoringslampje branden Vijf dagen geleden heb ik het filter nog vervangen. Laat je dan de auto bv 3 uur staan en je probeert het opnieuw doet ie het vaak gewoon weer helemaal goed zonder enige problemen. Het lampje is dan ook meestal vanzelf weer uit. Ik heb hem al 6 winters bij de Nissangarage gebracht, maar zij kunnen het ook niet vinden. Beroerde is dat de auto dan even heeft stilgestaan en het soms dan zomaar weer spontaan doet. zou het kunnen dat bv de intercoolradiateur "bevriest"??
Ik ben benieuwd of iemand dit probleem herkent en mij kan helpen. verder is er beslist niets mis met de auto, loopt goed geen tikkende geluiden o.i.d., maar precies allen dit rot probleempje, waardoor je niet meer helemaal op de auto durft te vertrouwen
Theo.

theo berk

Geplaatst door theo berk (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan King-Cab? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

marco brandweerman (0), 12 jaar geleden

Heb exact hetzelfde probleem gehad voor de eerste keer in 9 jaar. Brandstoffilter gespoeld, probleem blijft.
Heb nu 5 liter petroleum aan diesel toegevoegd en nu blijft hij lekker lopen.
Hoogstwaarschijnlijk zit het probleem in het bevriezen van de brandstofleiding onderaan de auto. Probleem vanaf -10C.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan King-Cab of stel zelf een nieuwe vraag.