Nissan King-Cab: Tik motor king-cab 2.5 diesel

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

Het gaat om een Nissan king-cab, er zit een aardig tikkie in de motor en het lijkt mij toch echt van de klepstoters vandaan te komen.
Ik kan weinig vinden over king-cabs. Heb 2 dealers gesproken en die zeggen dat het hen niet eerder is voor gekomen. Het enige wat ik erover vind is op dit forum, over iemand met een mogelijk verrote drijfstang lager. Maar dan zou het geluid toch echt meer van beneden vandaan moeten komen.

Heb het kleppendeksel gedemonteerd en toen gestart, maar dan hoor je het een stuk minder.
Heb liever wat meer zekerheid, is nl voor mijn schoonvader en wil niet zomaar een set dure klepstoters erin zetten voor niks;-)

Bij voorbaat dank

whiskaszwaan

Geplaatst door whiskaszwaan (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan King-Cab? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Waarom de klepstoters vervangen??? Deze motor heeft stelplaatjes dus meet de speling eens op.

whiskaszwaan (0), 14 jaar geleden

Uhm nou heb gekeken maar dit zijn naar mijn weten toch echt zelf stellende nieuwe type klepstoters. Of ik moet kippig geweest zijn. Het is een model uit 2003 he.

Alvast bedankt

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Geef het chassisnummer maar. Alle 17 posities

whiskaszwaan (0), 14 jaar geleden

Het chassis nummer is: JN1BPUD22U0074731

Bedankt voor je snelle reactie

jerlars (0) PRO, 14 jaar geleden

zo te horen lijkt dit op een drijfstanglager die eruit ligt.
komt wel eens voor.

whiskaszwaan (0), 14 jaar geleden

Ik ga eerst voor de zekerheid nog klepspeling meten.

Maar als er een drijfstanglager uit ligt vind ik het vreemd dat op het gehoor het geluid van boven af komt. En dat de motor niet helemaal 100% loopt, zeg maar op 3 1/2 cilinder.

Dat van die drijfstanglagers, heb ik ook op dit forum gelezen, cilinder nr 3 las ik toen.

jerlars (0) PRO, 14 jaar geleden

Misschien dat de zuiger net een klep raakt en je dit hoort bovenin ???

ben benieuwd wat je vindt

whiskaszwaan (0), 14 jaar geleden

Dat lijkt me wel heel onwaarschijnlijk. Maar laat ik maar eerst even de klepspeling gaan meten. Kan maandag er pas ongeveer aan beginnen vanwege omstandigheden. Ik zal hier dan gelijk een update plaatsen van mijn bevindingen.

vette.cor (0), 13 jaar geleden

Hallo, ik heb sinds een week het zelfde probleem met een King-Cab 2.5TD uit 2003 een tik in de motor die klinkt als klepstotor.
Klepspeling is ok, distributie ook.
Is hier de oplossing ondertussen van bekend?

Michel7773 (0) PRO, 13 jaar geleden

Volgens mij heeft Ton gelijk en heeft deze motor stelplaatjes. Als de speling goed is, misschien met een endoscoop eens in de cilinders kijken. Bij deze motoren wilde volgens mij de zuigers weleens gaan "vreten" in de cilinderwanden. Met als gevolg een beetje extra herrie vanuit de motor.

vette.cor (0), 13 jaar geleden

Hebben vandaag het probleem gevonden, motor uitgebouwd en gedemonteerd, er heeft een zuiger langs de cilinderwand geschraapt ( diepe krassen) . maar het klonk dus echt als een klepstoter!
Michel7773 bedankt, je had helaas gelijk en Whiskaszwaan bedankt voor de vlotte plaatsing van jou bevindingen! er zal na 21 januari nu toch ook de oorzaak wel bekend zijn.

Hans4040 (290) PRO, 13 jaar geleden

"Whiskaszwaan bedankt voor de vlotte plaatsing van jou bevindingen! er zal na 21 januari nu toch ook de oorzaak wel bekend zijn."


Helaas...er zijn vaak mensen die "vergeten" om feedback te geven.
het resultaat is vaak dat ze bij een volgend probleem iets later geholpen worden...

mvg,
Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan King-Cab of stel zelf een nieuwe vraag.