Nissan Micra: Nissan Micra loopt slecht stationair schokkend lopen

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0 16v

Hallo,

Mijn Nissan Micra 1.0 16v uit 1993 loopt zeer slecht stationair, schokkend lopende motor. Bij naderen van een verkeerslicht heeft hij ook de neiging om af te slaan. Accu lampje licht dan ook een beetje op. Beetje gas bijgeven en je houdt hem aan de praat. Het bekende Nissan Micra probleem lijkt het zo.

Heb dit al een keer eerder gehad en toen de bougieskabel bougies vervangen, tevens de contact punten van de luchtmassameter opnieuw gesoldeerd. Probleem opgelost voor iets meer als een jaar, kan iets langer zijn geweest.

Nu het probleem dus weer terug. Nu is mij opgevallen nadat ik vanochtend de bougies maar even schoon had gemaakt, deze waren pik zwart, dat deze na twintig kilometer weer pik zwart waren.

Dit duidt dus op een probleem met de verbranding volgens mij, alleen weet ik niet waar ik het nu moet zoeken. Of zou het gasklephuis inclusief luchtmassameter het nu echt begeven hebben?

Wie kan mij verder helpen.

Alvast bedankt voor jullie antwoord.

Jan

jan211

Geplaatst door jan211 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Probleem met de verbranding!!! helemaal goed.... Dit wordt veroorzaakt door een te veel aan brandstof. En dat kan heel goed veroorzaakt worden door het slecht afsluiten van een injecteur,(lekken) Ook een te hoge brandstofdruk kan de oorzaak zijn.

Bedenk wel dat na reparatie de complete verbrandingsruimtes nog steeds vol met roet zitten. Dus zal er behoorlijk wat gereden moeten worden om die roet te laten verbranden..

jan211 (0), 11 jaar geleden

Bedankt dat je zo snel reageerd.
Is het zelf mogelijk om vast te stellen waar het probleem zit, en wat moet ik dan doen ?

Jan

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Als je met stilstaande motor de benzinepomp in werking zet komt het brandstof cicuit onder druk te staan. op dat moment kun je zien of de zg neus van een injecteur nat wordt, Met een manometer tot 10 bar en een T stuk er op aangesloten mag de druk erop niet hoger zijn dan 2,5- 2,75 bar..

Als vuil de oorzaak is van lekken is schoonmaken de remedie.. Als de afdichting (naald) zelf de oorzaak is moet die vervangen worden.

jan211 (0), 11 jaar geleden

dus als ik het goed begrijp moet ik de injectoren verwijderen dan kan ik zien of ze lekken. Nanometer heb ik helaas niet dus daar moet ik maar naar opzoek.
Had eigenlijk nu gehoopt dat het met de luchttoevoer te maken had, is een stukje makkelijker denk ik.
zal wel even gaan googlen voor hoe en wat.

Andere tips blijven welkom.

Jan

jan211 (0), 11 jaar geleden

Zou het soms ook de lambdasonde kunnen zijn, deze meet toch de uitlaatgassen en aan de hand daarvan wordt de lucht benzine verhouding weer op aangepast?

Jan

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Als de bougies zwart zijn, is meestal de lambda sonde dat ook.. Vooraan beginnen denk ik..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.