Nissan Primera: Nissan Primera 2.2 diesel Verwarmings kachel blaast niet.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 dct

Hallo,

Sinds gisteren blaast de verwarmings kacheltje van mijn Nissan niet meer ,geen warm of koud lucht als de airco aanstaat dan ook niet. Waar zit de ventilator bij deze auto zou ik deze ook zelf kunnen vervangen ???Graag een reactie het is best wel koud zo. Voorbaat dank.

ERP2008

Geplaatst door ERP2008 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo,

De ventilator motor zou ik maar met rust laten, die gaat nooit kapot bij deze Primera. Wat wel kapot gaat is de spanningsregelaar van de ventilatormotor. Deze zit boven het gaspedaal in de kachelbehuizing en is wit van kleur en heeft een stekkeraansluiting met 3 draden. 27761-AV600 s het onderdeelnummer.

Succes ermee
Ton

ERP2008 (0), 15 jaar geleden

Hallo Ton,
De spanningsregelaar heb ik uitgebouwd, kan ik niets aan zien, morgen probeer ik ergens een nieuwe aanschaffen , hoop dat dan de ventilatormotor weer werkt.Nogmaals bedankt voor je advies.
M.V.G.
C.Nadj

Nissanwielmonteur (0) PRO, 15 jaar geleden

Klopt, dit is een transistor met een koellichaam eromheen. Kapot is weggooien. Je kan nu de twee dikke draden even doorverbinden dan weet je of je motor nog goed is. Blauw/zwart en zwart, als het goed is.

Succes

ERP2008 (0), 15 jaar geleden

Hallo Ton,

Een nieuwe spanningsregelaar ingebouwd en ja hoor de ventilator draait weer, hartstikke bedankt voor al je hulp.
M.V.G.
C.Nadj

Nissanwielmonteur (0) PRO, 15 jaar geleden

Graag gedaan. Weer een tevreden "klant".

henksuper (0), 14 jaar geleden

vanmiddag ook hetzelfde probleem opgelost!!met veel dank aan deze site hebben we de regelunit gevonden ..wit kastje boven het gaspedaal..ook de dikke draden even doorverbonden en ja hoor hij draaide op volle toeren..het kastje dr uitgebouwd,en de print er uit gesoldeerd..de temperatuurzekering boven de transistor was defect..deze vervangen [was 140graden ..nu er een in van 150graden] en de boel werkt weer!!..kosten?4,50euro..
groetjes henk uit zwolle

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo Henk,

Goede tip van je. Als ik er weer eens 1 in me handen heb dan zal ik het eens bekijken. Mag ik vragen waar je dat onderdeeltje kan bestellen en heb je er wat gegevens van???

Bedankt alvast

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik heb zelf ook even gezocht.

Deze??????????????????????????????????????/

http://shop.conrad.nl/elektronica-meetap...

Als dat zo is ga ik er ook eens mee aan de gang.

henksuper (0), 14 jaar geleden

ja dit is de zekering...als je de print er uitsoldeerd,3puntjes van de thyristor en dan nog 2 puntjes van de zekering,dan trek je de print er uit,en als je het bevestigingsschoefje dan van de thyristor dan los draaid komt de thyristor samen met de zekeringhouder los..deze vervangen en hij is weer klaar!!deze van conrad is mooi goedkoop!!ik betaalde er veel meer voor bij de platselijke electronica shop..geeft niet...was toch wel
makkelijk...sucsess!!!!henk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.