Nissan Primera: start niet

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine

hallo, ik heb hier een primera p10 die het niet wil doen. ik heb een vonk op de bougies, benzine spuit er uit (uitgaande kant filter)als ik hem op contact zet en als ik hem doorstart. alle zekeringen zijn heel en ik heb een voeding op de computer. als je hem start lijkt het soms even of dat ie heel even een halve slag wil maken, maar verder zit er weinig muziek in. als je na een hele poos starten de bougies er uit haalt zijn ze kurk droog. ook ruik je geen benzine lucht als je in de uitlaat ruikt. mijn vermoeden is dus dat de inspuiting niks doet. iemand hier bekent mee?
mvg,, Tim.

timhoeks2

Geplaatst door timhoeks2 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo,

Als deze motor nog een 1 punts benzine injectie heeft dan is bijna voor 100% de injector kapot. Deze heb ik zelf al meerdere keren vervangen. Geef anders even wat meer info of het chassisnummer.

Ton

timhoeks (0) PRO, 15 jaar geleden

tis een multipoint uit 1994 met een lucas ontsteking

Nissanwielmonteur (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo,

Je geeft zelf aan dat je een vonk op de bougie's hebt. Dan werkt de krukashoeksensor in ieder geval. Dus dan moeten de injectoren ook aangestuurd worden. Makkelijk te controleren door de stroomverdeler los te halen en dan met contact aan te verdraaien. Je zou de injectoren dan moeten horen tikken. Het lijkt me sterk dat alle 4 de aanstuurdraden kapot zijn (massa schakeling via ecu), dus kijk eens naar de voeding op de injectoren. Het lijkt mij dat die niet aanwezig is. Dit is gewoon een 12v voeding via een zekering naar de accu. Uit mijn hoofd zwart/rood.

Succes Ton

mark7253 (0) PRO, 15 jaar geleden

werkt de start onderbreker wel gaat lampje uit als je op afstandbediening drukt

hoes (0), 15 jaar geleden

heb het wel eens gehad dat de dynamo de oorzaak was dat de motor niet wilde aanslaan, probeer eens te starten met de dynamo elec. losgekoppeld.

vrgr: hoesein

Nissanwielmonteur (0) PRO, 15 jaar geleden

Inderdaad weer 2 goede opmerkingen. Met die van Hoes ben ikzelf ook wel eens de mist in gegaan.

Ton

timhoeks2 (0) PRO, 15 jaar geleden

mark: er zit geen startbl. op
dynamo kan ik eens proberen en ook voeding op injectoren kan ik controleren.
dank je!

mark7253 (0) PRO, 15 jaar geleden

ik ken ze niet zonder zit er dan geen afstandbediening een zwart kastje met 2 knoppen bij??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.