Nissan Primera: Oliekoeler defect - koelvloeistof lekkage?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 Automaat

Hallo,

Ik heb een Nissan Primera uit 2003. Nu heb ik geconstateerd dat er een plasje aan de bestuurderskant onder de auto lag ter hoogte van het mistlicht.

Ik ben naar de garage geweest en die hebben geconstateerd dat de oliekoeler defect is. Prima. Echter heb ik het idee dat de auto ook koelvloeistof lekt. Het niveau in het resevoir daalt vrij snel. Er is toch al gauw een centimeter uit na een week en 50km.

Het koelvloeistofsysteem is afgeperst. Nu is mijn vraag of dit door de oliekoeler kan worden veroorzaakt?

Alvast bedank voor uw reactie.

kevinv2u

Geplaatst door kevinv2u (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Die oliekoeler is van de bakolie van de automaat. Als er koelvloeistof op straat ligt dan zal dat gezien die plaats uit de radiateur komen.

kevinv2u (0), 13 jaar geleden

Ik heb een wit A4 papier op de plaats van het lek gelegd en de vloeistof is zwart, het lijkt wat verdund, maar ziet er wel uit als olie.

Is het überhaupt mogelijk dat de auto koelvloeistof verliest doordat de oliekoeler defect is? Staat dit op de een of andere manier met elkaar in verbinding?

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Door die oliekoeler gaat alleen automatenbak olie. Dus daar kan je geen koelwater verliezen. Overigens als het zwart is dan is het denk ik wel eens aan verversing toe. Er is wel een oliekoeler voor de motorolie. Mogenlijk is die inwendig lek en kan je daar koelvloeistof verlies hebben.

kevinv2u (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je reactie.

Ik laat de oliekoeler repareren, die lekt immers.

Dan maar op zoek naar het lek m.b.t. de koelvloeistof.
Ik heb gekeken of er belletjes in het resevoir komen als ik gas geef en of de peilstok vonkt als ik er een aansteker bij houdt. Is de koppakking dan uitgesloten?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.