Nissan Primera: Primera 1996 P11

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Sinds een tijdje hoor ik een tikkend geluid links van mij, het lijkt van de linker deuren te komen, het geluid hoor je met name als je optrekt vanuit zn 1 en het gas los laat, alsof je met een schroef tegen de carrosserie tikt, ik had de dealer gebeld en die had het over de scharnieren die misschien gaar waren, iemand hier misschien een andere / betere suggestie ?

Dave

Dave010

Geplaatst door Dave010 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

hansfw (0) PRO, 14 jaar geleden

hallo
wat ik al twee keer heb meegemaakt is dat de raamgeleidersteun door roest en daardoor los hangt en geluid maakt.Haal de bekleding los en kontroleer of alles nog vast zit
Hans

Dave010 (0), 14 jaar geleden

Ik heb de bekledingsplaat er al eens af gehad een tijdje terug om te zoeken naar een losgeraakt schroefje ofzo, of iets wat los zat, heb toen niet echt iets bijzonders kunnen vinden, ook viel me op dat het alleen plaatsvind tijdens het rijden, en dan met name met het wegrijden, ik had al eens geprobeerd wat met de deuren te zwaaien om te kijken of het dan ook tikte maar dit was niet het geval, ik zal nog eens kijken of ik wat kan vinden, overiggens is het slecht te horen waar het vandaan komt, maar met 90 % zekerheid kan ik zeggen dat het uit de 2 linker deuren komt, met name onderin.

Dave

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo,

Is het beugeltje waar de slotplaat op valt niet de pprzaak??? Er was eens een serie die geen geplastificeerd beugeltje hadden en die gingen daar de tijd erg rammelen. Je kan het eenvoudig proberen door er een stukje tape omheen te draaien.

Ton

Dave010 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reacties alle trouwens !

Deze zaken heb ik nagekeken, het geluid is zo lastig te traceren, maar zou het iets kunnen zijn in de dorpels ? net onder de deur ? want ik heb die deuren nu echt helemaal uit elkaar gehaald, ook het slot zit gewoon vast en er zin wel een soort plastic ring tussen, dus daar was ik al blij mee anders had ik dat ook helemaal uit elkaar moeten halen, het geluid heeft iemand anders beschreven ( die ik mee had lateren tijden ) als krakend metaal, of een schokdemper die stroef is. denk de wagen maar eens naar de garage te brengen, want ben nogal audio fanaat, en die soort geluiden is het laatste wat ik wil horen hoor me muziek heen, toch alle heel erg bedankt voor de tips !!!!

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik bedoel dus het beugeltje in de deurstijl waar het portierslot (dus niet het cilinderslot) op sluit.

wiemer (0), 14 jaar geleden

Niet de scharnieren van de voorste wielophanging bovenin?
Die zitten in de wielkast.
Die kunnen ook herrie maken hoor!
Ik geef toe dat is verder naar voren, maar...

Bertk1969 (0), 14 jaar geleden

Bovendste draagarmen van de primera zijn een kwaal en maken deze geluiden,bij optrekken een tikkend/rammelend geluid.
Ook de deurscharnieren kunnen ruim zijn, zitten bronsen busjes die compleet weg zijn gesleten. Maar dan moet je ook wel speling hebben op je scharnieren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.