Nissan Primera: Nissan p12 stottert , schokt en slaat af

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 dct

Onze auto heeft al een tijdje het probleem dat hij dan gaat schokken en stotteren en op den duur dan afslaat tijdens het rijden/schokken/stotteren.
De ERG klep is al gereinigd maar daarna weer dit probleem. Het gekke is dat als mijn man de brandstofleidingen doorblaast de auto het weer een tijd probleemloos doet. Tot na enkele maanden (1 tot 8) het probleem zich weer aan dient. Kan dit te maken hebben met het soort diesel wat wij tanken (noem geen naam , weet niet of dit mag,maar geen witte pomp)"? Mijn man denkt dat het een probleem kan zijn bij het opbouwen van de druk in de brandstofleiding waardoor de motor niet voldoende diesel krijgt ? Met vriendelijke groet,
Gerda43

gerda43

Geplaatst door gerda43 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik denk dat je de oorzaak van het probleem moet zoeken in de kleppen op de brandstofpomp die de brandstofdruk regelen. De zgn scv-klep.
Het kan er 1 wezen maar er kunnen er ook 2 opzitten. Gezien de opgave van bouwjaar denk ik dat er bij jullie 2 opzitten. Deze kan je zo als set bestellen.

Ton

gerda43 (0), 14 jaar geleden

Bedankt, heb even gegoogled, maar kan niet zo snel vinden waar ik deze scv-kleppen (zag wel benaming suction control valves) kan bestellen. Bij dealer ?

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

A6860-8H80A als het er twee zijn
A6860-AW42B als het er een is

Maar laat als de klacht aanwezig is de aansturing van de kleppen t.o.v de brandstofdruk controleren!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kleppen bestellen en er later achterkomen dat dat het niet is dat is ook weer zo wat.

Ja inderdaad bij de dealer

Ton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.