Nissan Primera: Primera (bj2000) slecht op koers te houden

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: QG18DE 1769CC 83KW (114 PK)

Ik heb het volgende probleem met mijn Nissan Primera 1.8 Comfort. Als ik er mee rij dan wil de auto naar het midden van de weg trekken. Met gevolg dat ik constant moet blijven corrigeren. Ik ben na een uurtje autorijden bekaf, iets wat ik met mijn Vectra (vorige auto) niet had.

De uitlijning is gecontroleerd, die is 100%. De banden slijten niet scheef af, bandenspanning is al mee geëxperimenteerd zonder resultaat. Ik heb ook al andere banden geprobeerd, maar ook dat geeft geen verbetering. Men zegt nu tegen mij dat dit een typisch "Japans" kwaaltje is, ondanks dat de auto in Engeland is geproduceert. Doordat men in Japan links rijdt is daar ook de wielgeometrie op afgesteld. Ik moet er maar mee leren omgaan, zegt men. Ik kan me daarin niet vinden.

Ik heb overigens ook gemerkt dat de auto op een helling blijft staan. Bij mijn andere auto's heb ik dit nog nooit gehad. Verder rolt de auto zwaar alsof een remklauw of segment blijft aanlopen bij het uitrollen naar bijvoorbeeld een verkeerslicht. Dit resulteert ook in hogere verbruikscijfers, merk ik sinds ik deze Nissan heb aangeschaft. Had ik in het begin nog een gemiddeld verbruik van 1:14, ik haal nu amper nog de 1:11 (voornamelijk snelwegkilometers).

Kan het probleem van het naar links trekken misschien veroorzaakt worden doordat er een rem blijft aanlopen?

Shadowranger

Geplaatst door Shadowranger (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

JEROEN5326 (0) PRO, 17 jaar geleden

Je denkt zelf al aan evt een remklauw die vast zit ....kijk dat dan eerst na; Krik je auto op aan de linkerkant , draai de wielen ...en je weet of je rem(men) vast staan!

Als het zo is moet je je remblokken (inclusief montageplaatjes !!)vervangen EN je remzadels GOED reingen (met schuurpapier!!). Dan pas kan je ze weer monteren met een beetje kopervet op de glijvlakken.

SUC6 Jeroen

Shadowranger (0), 17 jaar geleden

Jeroen5326, bedankt voor je antwoord, ik zal er naar kijken. Ik laat het wel weten of het dat is geweest.

Shadowranger (0), 17 jaar geleden

Update: Ik heb alles nagekeken (remmen,banden, etc.) maar niets kunnen vinden wat het probleem kan veroorzaken.

Ik heb inmiddels de originele stalen velgen vervangen door een setje LM en eureka, de Primera stuurt weer recht. Zou het dan toch aan de stalen velgen hebben gelegen? Oja, de banden zijn omgeslagen naar de LM, dus geen andere banden laten monteren.

Ik denk dat ik de stalen velgen nog eens voor inspectie naar een expert ga brengen (zijdelingse slag? door stoepranden rijden)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.